Pagina's

18 februari 2014

Quinoa Goreng



Quinoa: het is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond!

Het heeft een hoog eiwitgehalte, waarvan de aanwezige eiwitten van uitstekende kwaliteit zijn. Ze zijn een ideale samenstelling van aminozuren omdat het maar liefst 8 essentiële aminozuren bevat die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken. Het bevat ook veel voedingsvezels en veel goede vetten. Het is ook een goede bron van magnesium, ijzer, calcium, fosfor, kalium en vitamine E en B.

In een boodschappenblad van een supermarkt zag ik een lekker recept voor quinoa, dat wilde ik maken.
Ik heb mijn eigen draai aan het recept gegeven. We vonden het erg lekker. Rijst is snel wat droog, quinoa niet.



Recept voor 2 personen: 
Wat heb je nodig:
          100 gram quinoa
          250 gram kip(dijen)vlees in blokjes
          1 grote prei
          1 rode paprika
          1 aubergine
          100 gram gekookte doperwtjes
          3 teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma

2 gekookte eieren
olijfolie (gele olijfolie is om te verhitten)
keltisch zeezout
Eventueel komkommer/ rauwkost.
Satésaus, ketjap yakso, sambal yakso.

1. Was de quinoa en kook het gaar volgens de verpakking. Kook de eieren en doperwtjes.
2. Snij de kip en groenten in blokjes. Verwijder wel de zaadlijsten uit de paprika.
3. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook met de kurkuma en komijnpoeder.
4. Voeg de kip toe en laat het rondom goed bruin bakken.
5. Voeg de prei, paprika en aubergine toe en bak circa 8 minuten mee, de kip is dan ook gaar.
6. Voeg dan de gekookte doperwtjes en de gekookte quinoa toe en schep door elkaar.
7. Breng het op smaak met nog een klein beetje keltisch zeezout.




Maak ondertussen de satésaus klaar. Ik gebruik satésaus van kokki djawa, ik voeg iets ketjap en sambal toe zodat het iets pittiger word.




Schep de Quinoa Goreng op een bord, snij een ei in plakjes en doe er wat satésaus bij.

Eventueel serveren met komkommer of wat rauwkost.


Wij hadden hier genoeg aan, voor grote eters neem van alles iets meer.

Eet smakelijk!





===========================================================
  • Je kunt ook andere groenten gebruiken.
  • Satésaus van kokki djawa is zonder e-nummers, bevat wel een klein beetje suiker.
  • De satésaus kun je eventueel bij mij bestellen, of bij Poeliersbedrijf Dokter in Putten. Een zakje kost 2,75 en is totaal voor 1 liter saus. Je kunt net de hoeveelheid maken die je wil.
  • Ketjap en sambal koop ik e-vrij bij de natuurwinkel, in de supermarkt is dat niet te vinden.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.