1 april 2014

Aspergesoep, van asperges uit een potje

Aspergesoep maak ik altijd van asperges uit een potje, 
zo kun je het wat vaker eten dan alleen in het
aspergeseizoen, want we vinden deze soep erg lekker.
Potten asperge bevatten E330, dat is citroenzuur. 
Een groen e-nummer wat niet schadelijk is.



Wat heb je nodig:

Grote pot asperges
750 ml water, inclusief vocht uit de pot
60 gram roomboter
60 gram speltbloem
Keltisch zeezout
Staafmixer

Bereidingswijze:

Haal de asperges uit de pot, laat het vocht erin zitten. Dit kun je gebruiken voor de soep, zo heb je een soort aspergebouillon doordat er nog veel smaak aan het vocht zit.
Snij de bovenste stukjes van de asperges af en hou deze apart om later los door de soep te roeren.

Smelt de roomboter in een pan, voeg dan de speltbloem toe en laat de roux even garen, ongeveer 4/5 minuten. Voeg nu scheutje voor scheutje het koude vocht toe. Blijf ondertussen goed roeren met een garde zodat je geen klontjes krijgt. Voeg dan de asperges toe en laat even mee koken. Pureer dan de soep met de staafmixer.
Roer de stukjes asperge erdoor en breng op smaak met wat keltisch zeezout.
Voeg eventueel nog wat fijngesneden ham erdoor.

Koken zonder pakje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!



Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen