Pagina's

13 februari 2014

Bloemkool/ broccolie taartje

Omdat ik af wil vallen eet ik niet zoveel aardappels en brood. Dat zijn koolhydraten en worden in je lichaam omgezet in snelle suikers. Een teveel aan suikers word in je lichaam opgeslagen als vet.

Deze keer een recept voor bloemkool/ broccoli taartjes.



Ik gebruikte:

400 gram bloemkool/ broccoli,
2 eieren,
3 plakken kaas,
half pakje slagroom/ (karne)melk/ rijst-kookroom
beetje peper,
een muffin vorm voor 6 muffins, je kunt ook een ovenschotel gebruiken, vet deze dan goed in.



Kook de bloemkool met broccoli gaar met een klein beetje zout. 
Goed uit laten lekken in een vergiet.

Ondertussen kun je de kaas fijn snijden 
(stuk kaas raspen kan natuurlijk ook)
De eieren met slagroom en een beetje peper 
met de garde kloppen en de kaas erbij doen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de muffin vorm met de bloemkool/ broccoli.


En vul de vormpjes met het mengsel.


 Bak de groente muffins in ongeveer 20/25 minuten gaar.



Lekker met zalm uit de oven, dat kan makkelijk samen in de oven.
Verse zalm, met een beetje keltisch zeezout, 
zwarte peper en verse dille.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 opmerkingen:

  1. voor hoeveel personen is dit? is het lekker als je het opwarmt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Net hoeveel je eet. Dat is per persoon verschillend. Wij eten dit met zn tweeën. Opwarmen gaat prima!

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.