Pagina's

27 juli 2015

Gevulde puntpaprika!

Zoals ik in m'n vorige blog schreef nog één recept 
tijdens de vakantie-blog-stop.

Voor de Foodblogswap van Juli mocht ik iets koken van de site:

Er staan veel recepten, heel handig onderverdeeld op categorie,
 op deze site, met niet al te ingewikkelde ingrediënten en bereidingswijze.
Precies waar ik van hou. Er zitten recepten bij
die ik nog wil maken zoals de kipsalade met mosterd lekker voor
op brood of op een cracker. 

Ik koos voor de gevulde puntpaprika's en maakte er een eigen
versie van met o.a. gemarineerde kipdijenvleesblokes:

Je kunt ook kipfiletblokjes gebruiken, 
dijenvlees is wat malser.

Puntpaprika's koop ik regelmatig, wij vinden ze lekkerder als de gewone.
Ook lekker door een rauwkost salade of in reepjes op een 
broodje of cracker met kaas.





Gevulde puntpaprika's

Personen: 4

Ingrediënten

  ·         4 rode puntpaprika’s
  ·         1 grote ui, gesnipperd
  ·         half bakje of heel bakje champions
  ·         300 gram kipdijenvlees in kleine blokjes
  ·         ketjap (yakso natuurwinkel)
  ·         theelepel gemberpoeder
  ·         theelepel kurkumapoeder
  ·         theelepel komijnzaad gemalen
  ·         halve theelepel keltisch zout en wat gemalen peper
  ·         1 kopje gekookte zilvervliesrijst
  ·         verse peterselie
  ·         geraspte kaas

Bereiding
1.      Marineer de kipdijenvlees met een flinke scheut ketjap, de gemberpoeder, kurkumapoeder, gemalen komijnzaad en het zout en de peper. Hoe langer je het vlees laat marineren hoe malser het word.
2.      Verwarm de oven voor op 180 graden.
3.      Was de paprika’s en halveer ze in de lengte, haal de zaadjes eruit. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
4.      Verhit wat olie in een pan en bak de kip rondom bruin voeg de ui en champions toe en zorg dat de kip gaar is.
5.      Voeg de rijst toe en bak even mee
6.      Vul de paprikahelften hoog op met het rijstmengsel en bestrooi met geraspte kaas en eventueel wat verse peterselie.
7.      Besprenkel met een beetje olijfolie en laat in ca. 30-35 minuten gaar worden in de oven




Eet smakelijk!



4 opmerkingen:

  1. Heerlijk!
    Dergelijke 'vullingen' worden ook weleens op een 'wrap' gelegd. Maar mijn voorkeur gaat er dan toch sterk naar uit om er - bijvoorbeeld - een puntpaprika mee te vullen. Die bevat veel meer vitaminen en gezonde voedingsvezels dan zo'n wrap.

    Trouwens, die puntpaprika's lenen zich inderdaad beter voor dit soort recepten dan de gewone paprika. Ze zijn wat zachter en malser.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuk recept zo midden in het paprikaseizoen, bedankt! Die gaan we binnenkort eens maken :-)
    Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad! Ik heb je blog gemist ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan, ben benieuwd wat je ervan vind!
      Een fijne vakantie gehad! Vandaag weer een nieuw recept :-)

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.