1 maart 2019

Botercrème zonder poedersuiker, gezoet met honingVolgende week een jarige dus even proefdraaien met taart vandaag. Maar goed ook de biscuittaart was ik nog niet zo over te spreken, morgen nog even opnieuw uitproberen.
Het word een niet zo hele gezonde taart (de buitenkant, af en toe moet kunnen). Foto's zal ik delen op Instagram of Facebook. Later het hele recept in een blog. In elk geval gaat deze boter-crème erin. Handig om alvast het recept online te hebben.

Botercrème zonder poedersuiker, gezoet met honing! 
Deze botercrème proeft niet zo vettig omdat er voor een deel pudding doorzit.
Voor cupcakes als toef, om een taart mee af te smeren, of als laag tussen een taart. Lijkt misschien wat korrelig op de foto maar is het niet 😉.

Wat heb je nodig:
100 gr. (biesbosch) honing
40 gr. (spelt)bloem
250 ml. amandelmelk, koemelk of een ander plantaardige melk
1 theel. vanillepoeder of extract
250 gr. zachte roomboter
Doe alles behalve de boter in een steelpan (liefst met dikke bodem) en zet op laag vuur. Breng aan de kook en blijf roeren omdat het snel aanzet. Constant roeren dus, vooral over de bodem en langs de zijkanten, liefst met een garde of houten lepel. Denk maar aan banketbakkersroom of vanillepudding. Als het 1 minuutje geborreld heeft haal je de pan van het vuur en giet de pudding op een plat groot bord en leg er dan een vel plasticfolie op, om te voorkomen dat er een vel op komt. Druk het folie vel iets op de puddinglaag. Zo laat je hem afkoelen tot hij op kamertemperatuur is. Je kunt hem even in de koelkast zetten, maar hij mag niet KOUD worden!
Klop de roomboter luchtig. Schepje voor schepje de pudding erbij. Randen eventueel met spatel even erbij en nog even mixen.
2 weken te bewaren in de koelkast. 2 maanden in de vriezer (nog niet uitgeprobeerd).Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.