De supermarkt ligt vol met producten die E-nummers bevatten. Lees maar eens een etiket van een willekeurig product en je zult er vast één of waarschijnlijk een heleboel E-nummers op zien staan. Vaak zijn ze klein gedrukt en niet eens goed te lezen, maar bovenal, wat is de betekenis ervan, en waarom worden ze aan het product toegevoegd?
Niemand verwacht dat de autoriteiten giftige stoffen toestaan in onze producten. Toch is het tegendeel waar. Er worden chemische toevoegingen en (synthetische) additieven gebruikt om de producten er mooier uit te laten zien en om het hongergevoel op te wekken, zodat we er nog meer van gaan eten. Zo kan er nog meer geld verdiend worden.
De laatste maanden heb ik nog meer veranderd in ons voedingspatroon, we mijden zo veel mogelijk geraffineerde suikers en zijn speltmeel en speltbloem gaan gebruiken in plaatst van tarwe. Daarnaast gebruik ik amandelmeel/ roggemeel/ boekweitmeel/ quinoa. Daarover later meer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.