Af en toe eet ik als ontbijt havermout uit de oven. Ik vind het erg lekker en het vult goed! Ik heb het recept van Eet goed voel je goed, maar inmiddels een beetje mijn eigen draai aan het recept gegeven.
Havermout bevat veel voedingsstoffen, stoffen die het lichaam nodig heeft. Waaronder vitaminen en mineralen zoals thiamine, vitamine B5 en B6, foliumzuur, ijzer, magnesium en fosfor. Daarnaast zorgen de koolhydraten en enkelvoudige onverzadigde vetzuren, de goede vetten dus, in havermout ervoor dat je energie krijgt die je nodig hebt om de dag goed te starten. Tot slot bestaat havermout voor een groot gedeelte uit complexe koolhydraten, deze verteren langzaam en zorgen ervoor dat je langer een verzadigd en vol gevoel hebt. Dit kan helpen bij bijvoorbeeld het laten staan van tussendoortjes. Bovendien is havermout cholesterol verlagend.
De avond ervoor doe ik alles in een kom bij elkaar zodat de havermout kan weken. De kom gaat in de koelkast.
Ingrediënten:
4 kopjes havermout
3 kopjes amandelmelk/ water kan ook
1 kopje rozijnen
2/3 eieren
half kopje honing
snuf (keltisch) zeezout
1 eetlepel
1 eetlepel kaneel
1 appel in stukjes
Dat vind ik een erg leuk idee, ga ik ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenVind Havermout vaak wat slijmerig, zo lijkt het me erg lekker.
Groetjes Gerdien