Over mij

Waarom zijn we anders gaan eten vraag je je misschien af?


Een aantal jaar geleden kreeg mijn man steeds meer last van zijn darmen na het eten. Uiteindelijk constateerde de huisarts PDS, Prikkelbaar Darmsyndroom, waar volgens hem weinig aan te doen is.
Je reageert op bepaalde voedingsmiddelen maar het is heel lastig om uit te zoeken waarop. Want de ene keer is het dit en de andere keer dat.
Na wat gesurf op internet kwamen we erachter dat veel mensen slecht reageren op e-nummers. Ik heb het boekje: wat zit er in uw eten van Corinne Gourget en daar staan de e-nummers uitgelegd. Zo zijn we langzaam aan steeds meer zonder e-nummer gaan eten. Begonnen met het maken van macaroni zonder pakje, wat dus helemaal niet moeilijk is. Zelf heb ik eigenlijk geen last meer van migraine sinds we helemaal e-vrij eten.
Inmiddels bak ik zelf speltbrood (diverse recepten staan in de receptenindex). We merken allemaal dat we hier veel beter op reageren als op tarwe.

(update) Mijn man heeft zijn PDS onder controle door volgens het FODMAP dieet te eten.
Door behandelingen van een bioresonantie arts kwamen we achter een aantal boosdoeners zoals lactose en tarwe. Veel wat daaruit kwam mag ook niet bij het Fodmap dieet dus zo gaan eten.
Ook e-nummers (zoetstoffen!!) reageert hij sterk op en laten we staan. Onderzoeken in het ziekenhuis kwam niets ernstigs uit gelukkig. De arts gaf aan als jij het  met FOSMAP onder controle kan houden dan moet je zo blijven eten.
Spelt is zelfs lastig bij hem, alleen liefde en passie spelt van de AH met mate kan. i.p.v. brood bijvoorbeeld zadencrakers die ikzelf maak en plakken ei-brood met groentes.

-----------------
Zomer 2013 was ik voor mezelf de strijd tegen de kilo's goed zat, het bekende jojo-effect: lijnen dus minder eten en later met weer 'gewoon' eten zit het er zo weer aan. Je denkt gezond te eten door geen e-nummers te gebruiken maar toch klopte er iets niet.
Kort gezegd komt het er nu op neer dat ik nu geen brood meer eet (ikzelf verdraag slecht gluten), lactose-vrij (zeer beperkt) eet, geen geraffineerde suikers, veel meer groente, fruit en ongebrande noten en wel gezonde vetten! Ik eet grotendeels volgens Paleo.

Ik ben begonnen met het drinken van groene smoothies, brr denk je misschien. Maar door het fruit proef je niet dat er groente in zit. Ik was een beetje extreem begonnen en heb 4 dagen erge hoofdpijn gehad, ontgiftingsverschijnselen. Dus als je begint bouw het langzaam op met een glas per dag en niet een liter... Na een aantal dagen voelde ik mij al een stuk fitter en had niet meer zo'n hongergevoel tussendoor.

update ( juni 2015): Inmiddels weet ik de oorzaken waarom het afvallen stilstond. Ik verdraag o.a. geen tarwe, spelt (eigenlijk alle gluten slecht) en ben ook lactose-intollerant. Ik slik extra visolie capsules voor een vetzuren tekort en wat andere extra vitamines en val weer af :-).

update (maart 2020) Ik ben nu 20 kilo kwijt, ik ga voor de laatste 10 kilo. Ik vast regelmatig (intermitting fasting) gecombineerd met paleo/ keto.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.