De komende tijd wil ik zo af en toe een bespaartip plaatsen.
Als eerste een tip om minder gas of elektra te gebruiken.
Gas is niet zo heel duur maar als je zeker 2x per week wel wat eieren kookt zoals ik doe dan tikken alle beetjes aan.
Energie zuinig eieren koken:
Doe de eieren in een pan, vul deze met heet water en breng de eieren aan de kook
(met de deksel op de pan).
Laat 1 minuut doorkoken en zet het gas of elektra uit.
Laat de deksel op de pan zitten en laat de eieren 6 minuten staan.
Eieren afgieten en laten schikken met koud water.
Zo heb je een hard gekookt ei.
Voor een zacht gekookt ei, iets korter laten staan.
------------------------------------------------
Kook sowieso in passende pannen en kook met de deksel op de pan dan verlies je geen warmte (energie).
Als eenmaal iets kookt zet dan het gas lager of het elektrisch. Doorkoken op vol vermogen kost meer energie maar het eten is niet sneller klaar.
Zo zie je dat simple soms beter is, ik vind ditt zo'n leuk idee, en ik ga het zeker proberen, bedankt:-)
BeantwoordenVerwijderenHet werkt super, ik doe het nu al een poosje zo.
VerwijderenHoi Anita,
BeantwoordenVerwijderenHeb het geprobeerd. Waarschijnlijk toch iets te kort gedaan. Het eiwit was een beetje zompig en het eigeel nog niet helemaal hard. Maar toch was de eiersalade lekker ;)
Je kunt het overigens ook zo doen met pasta en rijst.
Water aan de kook brengen, pasta/rijst toevoegen, weer aan de kook brengen, klein minuutje laten koken, doorroeren, deksel op de pan en gas uit. Gewoon de normale kooktijd aanhouden.
Hoi zusje,
VerwijderenIets langer de volgende keer, probeer je 7/8 minuten, hier gaat het goed.
Bedankt voor de tip, dan ga ik dat in het vervolg ook doen met rijst of pasta.
Ook wel handig eigenlijk, dan zet ik de pan gewoon even aan de kant dan heb ik weer ruimte op het gasfornuis, kom weleens een pitje tekort.
Ik zal hem dan wel ff op een theedoek zetten anders koelt het natuurlijk gelijk alweer af.
Groetjes
De rijst na het even doorkoken met pan en al onder het dekbed of deken in bed zetten.
VerwijderenHoi Anita,
BeantwoordenVerwijderenWeet je wat ook werkt? De pan met eieren op een goed brandende kachel zetten, dat is nog energiezuiniger dan eerst op gas zetten. Gewoon de eggtimer erbij indoen (die meekleurt en hardheid van het ei aangeeft) en kijken wanneer die wit is. Eieren waren perfect.
Groet GJ
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
VerwijderenGoed idee voor wie een kachel heeft!
VerwijderenWij hebben alleen radiatoren.
Groetjes Anita
ik leg de eieren die ik wil gebruiken voor een salade op de aardappels,(eieren natuurlijk wel eerst wassen).Zijn de aardappels gaar dan zijn de eieren klaar.
BeantwoordenVerwijderenDat is ook een goed idee!
Verwijderenof de eieren in de pan met aardappelen den. met de juslpel er uit halen as ze gaar zijn. scheelt water en gas
Verwijderengr. Patricia
Ik doe dit in de waterkoker, ei(eren) on een gehaakt netje er in hangen, aan de kook brengem em dan laten staan.
BeantwoordenVerwijderenOok een goed idee!
Verwijderen