Dit zijn erg lekkere koekjes.. als je van kokos houdt... door Aart zijn ze goedgekeurd.
Ik had al een keer vaker kokosmakronen gebakken maar die hadden een droge nasmaak vond hij.
Maar deze zijn erg lekker.
Wat heb je nodig:
2 geklopte eiwitten
100 gram amandelmeel
75 gram balsemienhoning
60 gram kokosrasp
1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven-onderwarmte, middelste richel.
Ontvet een mixerkom, ik doe dit met een paar druppels natuurazijn op een vel keukenrol.
Klop de eiwitten in een paar minuten stijf.
Stop met kloppen als het eiwit sneeuw-wit is en er pieken ontstaan als de garde omhoog getrokken wordt, want als er dan nog (te) lang door geklopt wordt verandert het schuim in water met vlokken eiwit (dit wordt 'over-kloppen' genoemd).
Meng (ondertussen) de amandelmeel, honing, kokosrasp en vanille extract door elkaar (kan gewoon met een lepel).
Als de eiwitten wit luchtig geklopt zijn spatel/roer je de eiwitten voorzichtig door het mengsel heen.
Schep nu kleine hoopjes op het bakpapier of schep wat in siliconenvormpjes.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar/ goudbruin.
Eet smakelijk!
Ze zien er heerlijk uit! Kun je ook gewone honing gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenDat kan natuurlijk.
VerwijderenIk gebruik balsemienhoning omdat deze heel zacht van smaak is en het geen overheersende smaak heeft. Wat sommige soorten honing wel hebben zoals heidehoning dan proef je het er boven het koekje uit.
Gewone honing bedoel je supermarkt honing mee? Deze gebruik ik zelf niet omdat ze vaak gemengd is met suiker. Geraffineerde suiker wil ik vermijden daarom gebruik ik 'echte' honing vanaf een imker vandaan, maakt je dat niet uit dan kun je dat gebruiken natuurlijk.
Groetjes Anita
hoi Anita,
BeantwoordenVerwijderenzaterdag heb ik de kokoskoekjes gemaakt, erg lekker!
Ik heb 50 gram honing gebruikt.
Succes met je blog!
Groet Arianne.
Hoi Arianne,
VerwijderenLeuk om te horen! De volgende keer zal ik het ook eens met iets minder honing
proberen.
Groetjes Anita
kan je dit ook maken met suiker vrije jam in plaats van honing
BeantwoordenVerwijderengroetjes corrinna
Ik denk het wel! Honing is nog vloeibaarder dan jam, normaal word gewone suiker gebruikt en dat is weer vast.
VerwijderenKun je ook aquafaba (het vocht dat bij kikkererwten in de pot zit) gebruiken ipv eiwitten? Zo ja, hoeveel dan? :)
BeantwoordenVerwijderenBij Mediamatic Restaurant in Amsterdam heb ik merengue gegeten gemaakt met kikkererwtenvocht. Heerlijk! Kwam geen ei aan te pas. Ga er eten en vraag aan de kok hoe hij t maakt
BeantwoordenVerwijderen