15 april 2014

Lekkere mayonaise zonder e-nummers

Even een kort berichtje over mayonaise.

Mayonaise kun je makkelijk zelf maken maar dat vind ik niet altijd zo handig. Het is niet zo lang houdbaar. Daar is wel wat aan te doen, dan moet je de mayo fermenteren. Kant en klaar vind ik toch makkelijker.

In veel soorten zitten slechte rode e-nummers. We hebben er een aantal geprobeerd zonder e-nummers.

Nu gebruiken we onderstaande zonder schadelijke e-nummers.

Ambachtelijke Mayonaise Excellent van de Albert Hein. Zit ook nog in een mooie weckpot!
De weckpotten gaan zeker niet weg, erg leuk om iets in te bewaren.

720 ml voor € 3,99
Update:
Van deze variant is ook een huismerk van Albert Hein, zit precies hetzelfde in. Stukken goedkoper, die staat nu vaak in de kast.
De mayonaises van Tons zijn ook erg lekker, alleen wel wat duurder.

Zelf maken kan natuurlijk ook. Dat moet ik nog steeds eens proberen...


7 opmerkingen:

  1. Jaaaaaa, deze kopen wij ook altijd sinds ik bij de AH winkel met de lijst met E-nummer-vrije producten! Wij vinden hem ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een geweldige TIP!
    Ik ben alleen al weg van de weckpot :-)
    DANKJEWEL...

    Wij kopen altijd de Belgische mayonaise van AH (met oranje deksel)
    Die is ook qua E-nummers niet schokkend en bijzonder koolhydraat-arm :-)

    Een HARTELIJKE GROET, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet je of deze mayo ook suikervrij is? Die van Toms wel, maar vinden we niet zo lekker ;(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze is helemaal suikervrij! Er is ook een variant in een gewone glazen pot kwam ik pas achter. Belgische mayonaise van het Albert Hein merk. Er zit precies hetzelfde in als de weckpot, het is goedkoper omdat het niet in een weckpot zit.

      Verwijderen
  4. Ik heb in mijn leven al heel wat mayonaise gehad, variërend van het kleffe kleddertje van Calve tot echte zelfgemaakte mayonaise in Nederland en België! En omdat we ons huismerk uitverkocht was bij de JUMBO, hebben we bij wijze van geef-het-een-kans de Ambachtelijke Mayonaise Excellent genomen. Met afstand (!!) de smerigste die ik ooit gehad heb, ik proef iets van bamboescheuten, met een klap ZOUT na. VIES!

    Als ik een tip mag geven, probeer de Belze maiyonaise van Tons Majoneis eens. 100% vrije uitloopkip, pure zonnebloemolie en bereid met 100% eigen zonneenergie, maar . . . . ERG LEKKER.
    En voor wie het Belze smaakje niet zo weet te waarderen, hebben ze ook nog zoete Hollandse maio, Franse maio, Spaanse maio, ook allemaal erg lekker, maar niet onze smaak!

    En wat AH aangaat, neem eens een kok in dienst!!!!!

    http://www.tonsmosterd.com/producten/assortiment/mayonaise/

    http://www.tonsmosterd.com/wp-content/uploads/287-Belze-Majo-1.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Twan,

      Tegenwoordig koop ik Tons ;-) in nieuwere blogs heb ik dat weleens vermeld.
      Er is ook een bio variant van Tons die ik koop bij de Ekoplaza. De smaak is goed en tenminste altijd hetzelfde.

      De AH mayonaise en ik ook helemaal klaar mee, na twee potten die we lekker vonden had ik één pot die zo vies was, ik ben terug gegaan. Ik heb er een nieuwe voor gekregen maar deze was ook niet lekker, ze hebben nog een goedkopere variant trouwens die hetzelfde is. Alleen niet in weckpot.

      Groetjes Anita

      Verwijderen
  5. ps. ik wil dit niet anoniem doen: twan.manders@planet.nl (s.v.p. geen bombrieven, maar vooral geen AH Ambachtelijke Mayonaise Excellent).

    BeantwoordenVerwijderen