Over mij

Waarom zijn we anders gaan eten vraag je je misschien af?


Een aantal jaar geleden kreeg mijn man steeds meer last van zijn darmen na het eten. Uiteindelijk constateerde de huisarts PDS, Prikkelbaar Darmsyndroom, waar volgens hem weinig aan te doen is.
Je reageert op bepaalde voedingsmiddelen maar het is heel lastig om uit te zoeken waarop. Want de ene keer is het dit en de andere keer dat.
Na wat gesurf op internet kwamen we erachter dat veel mensen slecht reageren op e-nummers. Ik heb het boekje: wat zit er in uw eten van Corinne Gourget en daar staan de e-nummers uitgelegd. Zo zijn we langzaam aan steeds meer zonder e-nummer gaan eten. Begonnen met het maken van macaroni zonder pakje, wat dus helemaal niet moeilijk is. Zelf heb ik eigenlijk geen last meer van migraine sinds we helemaal e-vrij eten.
Inmiddels bak ik zelf speltbrood (diverse recepten staan in de receptenindex). We merken allemaal dat we hier veel beter op reageren als op tarwe.

(update) Mijn man is helemaal van zijn PDS af. Door behandelingen van een bioresonantie arts. Grootste boosdoeners bleken lactose en tarwe. Ook e-nummers (zoetstoffen!!) maar die lieten we al staan.

Zomer 2013 was ik voor mezelf de strijd tegen de kilo's goed zat, het bekende jojo-effect: lijnen dus minder eten en later met weer 'gewoon' eten zit het er zo weer aan. Je denkt gezond te eten door geen e-nummers te gebruiken maar toch klopte er iets niet.
Kort gezegd komt het er nu op neer dat ik nu geen brood meer eet (ikzelf verdraag alleen rogge v/d gluten), lactose-vrij (zeer beperkt) eet, geen geraffineerde suikers, veel meer groente, fruit en ongebrande noten en wel gezonde vetten! 

Ik ben begonnen met het drinken van groene smoothies, brr denk je misschien. Maar door het fruit proef je niet dat er groente in zit. Ik was een beetje extreem begonnen en heb 4 dagen erge hoofdpijn gehad, ontgiftingsverschijnselen. Dus als je begint bouw het langzaam op met een glas per dag en niet een liter... Na een aantal dagen voelde ik mij al een stuk fitter en had niet meer zo'n hongergevoel tussendoor.

Ik val niet heel snel eraf, maar ik weet nu wel dat ik een voedingspatroon heb dat ik vol kan houden. Eigenlijk eet ik veel en gewoon lekker, heb geen last van hongergevoel. Je smaakt veranderd echt als je suikervrij gaat eten en je krijgt gewoon meer behoefte aan groente en fruit.

update: Inmiddels staat het afvallen een beetje stil en kom ik er zelf niet uit hoe nu verder. Ik voel me gezond en fit maar ben echt nog te zwaar. Ik ben onder behandeling van een alternatief arts inmiddels.
update ( juni 2015): Inmiddels weet ik de oorzaken waarom het afvallen stilstond. Ik verdraag o.a. geen tarwe, spelt en ben ook lactose-intollerant. Ik slik extra visolie capsules voor een vetzuren tekort en wat andere extra vitamines en val weer af :-). Eet soms behoorlijk veel maar ik sta er eigenlijk versteld van, op het moment een kilo per week. Het is nogal een uitgebreid verhaal waar ik waarschijnlijk wel een keer een artikeltje over ga schrijven.

Ik kan er nog heel veel over schrijven maar stop nu even. In nieuwe blogs zal ik zo af en toe wat schrijven over gezonde voeding.Geen opmerkingen:

Een reactie posten