Pagina's

7 december 2015

Gezonde twix

Dit recept heb ik van 
degezondemama
Een leuke site, waar ik nog weleens
op rondneus er staan interessante artikelen op.

Het is niet veel werk 
deze twixen en ze zijn erg lekker J
Leuk om het recept dus een keer te delen,
want deze maak ik toch wel zo af en toe! 

Ik gebruik ontgeurde kokosolie omdat 
ik echt niet van kokossmaak hou.

De twixen zijn koemelkvrij, 
glutenvrij en geraffineerd suikervrij.



Ingrediënten:

Voor de onderste laag:
100 gram gemalen havermout / havermeel
40 gram kokosbloesemsuiker/ palmsuiker
60 gram gesmolten kokosolie
snufje (keltisch) zout

Voor de middelste:
200 gram dadels
40 gram kokosolie

Voor de chocoladelaag:
100/ 125 gram pure chocolade minimaal 70%
2 eetlepels kokosolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden, onder-boven warmte.
Neem een kleine ovenschaal en bekleed deze met bakpapier
Meng in een kom de ingrediënten voor de koek
Doe het in de bakvorm en druk het aan
Zet het 12-15 minuten in de oven en laat het afkoelen in de koelkast.

Week gedroogde/ hardere dadels een klein poosje voor in kokend water en giet af. Medjoul dadels kun je zo pureren.
Pureer samen met de kokosolie voor de middelste laag en verdeel over de koek. Zet in de koelkast en laat iets harder worden.

Smelt de chocolade en kokosolie in een pannetje en verdeel over de middelste laag.
Laat hard worden in de koelkast en snijd in blokjes of repen.

======================================================================

Wil je 100% glutenvrij gebruik dan havermout
uit de natuurwinkel waarop staat glutenvrij.

Havermout uit bijv. de supermarkt kan sporen bevatten van gluten,
voor ons maakt dat niet uit.
Ik gebruik biologische havermout van de Aldi.
In een keukenmachine maal je dit fijn tot havermeel, 
ook ideaal om in gehaktballen te gebruiken i.p.v. paneermeel. 



3 opmerkingen:

  1. Kan het ook met roomboter ipv kokosolie? Of smaakt de ontgeurde wel lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk het wel hoor! Dat heb ik ook weleens gedaan. In de middelste laag weet ik alleen niet. Dat deed ik dan met kokosolie. De ontgeurde gebruik ik op het moment steeds vaker om mee te bakken of te braden en bevalt prima. Je zou eerst een klein potje kunnen proberen.

      Groetjes Anita

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.