3 maart 2014

Prei-schotel met kippenragout

Heerlijk deze prei-schotel!




Recept voor ongeveer 2/3 personen.

Wat heb je nodig:

500 gram prei, fijngesneden
4/5 aardappels

Voor de ragout: 
30 gram roomboter
30 gram (spelt)bloem
250 ml bouillon, ik gebruik kokend water met een halve eetlepel zelfgemaakte bouillonpoeder.

250 gram kipdijenvlees


Kook de aardappels en de prei gaar.
Bak de kipdijenvlees met wat kipkruiden gaar, laat het wat afkoelen en snij het in kleine stukjes.
Maak van de aardappels een puree. Ik doe dat met een klontje boter en een scheut amandelmelk.
Laat de prei goed uitlekken. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Maak de ragout: smelt 30 gram roomboter in een pannetje, het hoeft niet bruin te worden. Voeg de bloem toe, goed roeren en laat het gaar worden in een paar minuten. Voeg langzaam de bouillon toe en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.  Laat het even doorpruttelen en voeg de kleine stukjes kip toe.



Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. 
Onderin doe je een klein laagje aardappelpuree, dan de prei. Als laatste laag de ragout eroverheen.


Zet schotel ongeveer 15 minuten in de oven.
Ik maakte de ovenschotel al eerder op de dag, zet de schotel dan 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!


3 opmerkingen:

  1. Echt heel lekker en gemakkelijk te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm... ik heb hem weer gemaakt! Hij is zo lekker een echte aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen