29 maart 2014

Bloemkoolsoep





Deze soep maak ik op dezelfde manier als broccolisoep. Lekker voor tussen de middag met een cracker of speltbroodje.
Dit zijn simpele soepjes die je zo klaar hebt.

Wat heb je nodig:
klontje roomboter/ kokosolie
1 uitje
bloemkool
bouillonpoeder (klik)
slagroom/ kookroom
keltisch zeezout
nootmuskaat

Bereiding:

Snij het uitje fijn, de bloemkool in stukken.

Smelt de boter in de pan, fruit het uitje. Doe de bloemkool erbij, voeg wat bouillonpoeder toe en vul de pan voor de rest met (kokend) water, zodat de groenten net niet helemaal onder staan.

Kook de groenten met de deksel op de pan in ongeveer 15/20 minuten gaar.
Pureer alles met de blender en breng op smaak met wat zout en nootmuskaat.
Voeg een scheutje slagroom toe en roer door, laat deze niet meer meekoken.

Eet smakelijk!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


  • Bloemkoolroosjes zijn ook verkrijgbaar in diepvrieszakken/ doosjes. 
  • Bij de aldi verkopen ze biologische diepvries bloemkoolroosjes, ideaal als je even een soepje wilt maken en geen grote bloemkool wilt kopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.