30 mei 2014

Sperziebonen met satesaus, gebakken aardappeltjes of rijst

Dit is erg lekker, er bestaat/ bestond? ook zoiets van een 
bekend merk uit een pakje
maar dit is e-nummer vrij! En net zo snel gemaakt.





Je kunt het eten met gebakken aardappeltjes 
of met gekookte rijst.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

450/500 gram sperziebonen
200 gram aardappeltjes/ klein kopje zilvervliesrijst
300 gram kip dijenvlees/ kipfilet blokjes
100 gram satésaus poeder Kokki
100 gram water

Kook de sperzieboontjes met een klein beetje zout gaar.
Ondertussen bak je de kipblokjes gaar, de aardappeltjes in
een aparte pan rondom bruin bakken.

Maak satésaus klaar, gebruik 100 gram saté met 100 gram water
en breng het zachtjes aan de kook, roer goed door.

Giet de sperziebonen af, doe ze bij de kipblokjes en
voeg de satésaus toe. Roer alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Voor een pittige variant kun je wat 
sambal (yakso) en ketjap (yakso) 
toevoegen.
Gebakken champions erdoor is ook lekker.

Ik had nog wat satésaus over, dat zie je in het kleine bakje,
en had ik gebruikt,
 het is goed afgesloten gerust een week
in de koelkast te bewaren.
Niet weggooien dus als je een keer teveel hebt gemaakt.


De satésaus van Kokki is o.a. verkrijgbaar
bij poeliersbedrijf Dokter in Putten.
Deze is e-nummer vrij!

Een zakje van 500 gram kost € 2,75.
Hier kun je totaal één liter saus mee maken.
Wil je het eens proberen stuur me gerust een mailtje (klik).
Afhalen in Nijkerk of Putten.




1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.