Voor het beslag: 6/8 grote pannenkoeken.
250 gram volkoren speltmeel
450 gram water of plantaardige melk zoals amandelmelk of rijstmelk.
3 eieren
snuf Keltisch zout
Doe de meel in een kom, doe het grootste gedeelte van de melk erbij en mix tot een glad beslag.
Mix één voor één de eieren erdoor, de snuf zout, en het laatste gedeelte van de (karne)melk. Is het beslag te dik voeg dan nog een scheutje melk toe.
Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur rondom bruin.
Gebruik een klontje roomboter of (kokos/olijf)olie in de koekenpan.
Voor een boerenpannenkoek beleg met o.a. ham, ontbijtspek, kaas, wat fijngesneden groenten en ui.
Ook lekker is met appel/ rozijnen, kaneel en wat noten.
Aanpassing: i.p.v. ham gebruik ik tegenwoordig runderrookvlees. We eten geen varkensvlees meer.
Wij eten eigenlijk altijd een belegde pannenkoek zo hoef je geen stroop of suiker te gebruiken.
Pannenkoeken die over zijn, zijn de volgende dag koud ook lekker. Beslag wat over is kun je ook bewaren tot de volgende dag.
Eet smakelijk!
De boekweitmeel die ik had heb ik maar weggegeven. Wij vinden er ook niks aan. Eerst dacht ik nog zou ik er pannenkoeken van maken, maar toch maar niet gedaan. Ik koop het nooit meer ;)
BeantwoordenVerwijderenGroeten Anita