10 november 2016

Pompoencake met dadelcreme laagje

Wie jarig is trakteert J.
Op een recept voor heerlijke pompoencake. 
Ik wilde graag eens een taartje of cake met pompoen maken. Na wat recepten
te hebben bekeken viel m'n keus op de pompoencake van Dayenne.
Het originele recept vind je hier:

Ik had niet alles in huis en paste het recept aan. De kokosslagroom verving ik voor een dadelcrème laagje.

Ingrediënten cake:
500 g pompoenpuree 
35 g kokosmeel
80 gram speltbloem
150 g honing
75 g kokosolie, gesmolten
6 eieren
2 el kaneel
2 el arrowroot/ maizena 
1 tl baking soda
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf Keltisch zeezout

Voor de dadelcrème laag:
Zachte dadels en water. (ik koop deze in een kartonnen doosje op de markt).

Hoe maak je het
Ik gebruikte een grote springvorm.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in stukken en kook in een minuut of 8 gaar. Pureer de pompoen vervolgens met de staafmixer tot een gladde puree. 
Klop in een kom de eieren, honing en kaneel luchtig. Smelt ondertussen de kokosolie en voeg deze langzaam toe aan het eier-honing mengsel terwijl de deze nog aan het kloppen is.
Doe het speltmeel, kokosmeel, arrowroot, baking soda, wijnsteenbakpoeder en Keltisch zeezout toe in een bakje en roer even door. Voeg dan langzaam aan het beslag. Voeg de pompoenpuree toe, meng goed. Giet het beslag in de cake- of bakvorm en bak in ongeveer 25 minuten gaar. 

Dadelcreme laag:

Zachte dadels met een beetje water mixen tot een crème in de keukenmachine. 

Als de cake is afgekoeld smeer je de dadelcrème erover heen. Eventueel wat nootjes erop. 

Fijne dag!

4 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.