26 september 2016

Kip kerrie rijstsalade

Dit recept is ook van mijn moeder en ze maakt het vaak bij een barbecue. Het lekkerste met basmati rijst. Deze koop ik bij de Aldi (bio).

Opmaak zoals hieronder met cashewnoten of verse ananas.


Ingrediënten:

  • 250 gram gebraden kipdijenvlees
  • 1 appel
  • verse ananasstukjes, hoeveelheid zelf bepalen
  • 0.5 (rode) ui
  • 200 gram gekookte basmati rijst of zilvervliesrijst
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kerriepoeder

Bereiding:

Vooraf: kip braden en rijst koken. 

Snij de gebraden kip in kleine stukjes.
Snij de appel in blokjes. Snipper de ui.
Maak ananas schoon en snijdt in kleine stukjes.
Maak de dressing van de overige ingrediënten.
Meng de rijst, vruchten en kip goed door de dressing.

Variatietip: ook lekker met meerdere vruchten zoals; mandarijnen en mango!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.