26 januari 2015

Nieuwe aanwinst! Kenwood FPM250

Al een paar weken ben ik in het bezit van een nieuwe keukenmachine/ foodprocessor. Al eerder schreef ik een blogje over mijn andere keukenmachine, de Kenwood MX 271. Deze gebruik ik nog steeds met veel plezier, hij kan brooddeeg kneden, mixen (ballonklopper) en mengen (gewone klopper), geschikt voor het wat 'zwaardere' werk.

Ik miste nog iets waar ik makkelijk mee kon raspen en o.a. noten en dadels hakken/ fijnmalen. Raspen met de hand kan ook maar met wat grotere hoeveelheden ben je best een poos bezig. Ik had een staafmixer met een klein bakje waar ik soms noten mee maalde, maar er kon maar weinig tegelijk in.

Na een wat zoeken en vergelijken kwam ik uit op de Kenwood FPM250, foodprocessor Multipro Compact. Een krachtige 750 Watt motor. Bij keukenmachinediscounter.nl was hij het voordeligst, daar besteld en de volgende dag in huis. Er was nog een leuke actie van Kenwood zelf: als je voor 31 december bestelde kon je kiezen uit 3 cadeau's. Ik koos voor een Kenwood staafmixer, na het opsturen van de streepjescode en aankoopbon kreeg ik die twee weken later al thuisbezorgd!

Wat zit erop?

Citruspers, snijmes, deeghulpstuk, dubbele garde, extra fijne raspschijf, omkeerbare grove snij/raspschijf, omkeerbare fijne snij/raspschijf en aparte blender.

Ik gebruik hem nu een paar weken en wou dat ik zo'n machine veel eerder had gekocht, ben er echt blij mee, het scheelt een hoop tijd en soms ergernis. De blender die ik had vond ik niet zo heel fijn, deze werkt super. Gebruik hem erg veel, bijna dagelijks. Manlief zegt altijd: Goed gereedschap is het halve werk, maar inderdaad.
Hij staat in een hoekje op het aanrecht, hij neemt niet veel ruimte in beslag. In een keukenkastje staat een bak waar ik de overige hulpstukken in heb zitten.
Sinaasappels persen gaat als een tierelier, hij perst de sinaasappel goed leeg. Smoothies maken, ook met diepvriesblokjes spinazie/boerenkool en bevroren rode biet werkt prima.
Noten fijnmalen doe ik met het snijmes, net als bananen pureren.
Wat me helemaal handig lijkt is groente snijden voor de erwtensoep, de erwtensoep in de vriezer is alweer op. Dus wil ik deze week weer een nieuwe voorraad maken, de derde keer al deze winter, de groente snijden is altijd een behoorlijk werk, dat word nu een fluitje van een cent verwacht ik.

Chocolade mousse maakte ik eerder met de staafmixer, met de foodprocessor gaat het stukken sneller en makkelijker.

Bananen pureren voor bananen chocolade brood




Rode bieten smoothie

Geraspte pastinaak voor door een chocolade cake

Geraspte wortel voor de Wortel-dadel taart
Met weer zo'n keukenapparaat werd het tijd om de keuken eens goed op te ruimen, alles wat ik nu dubbel had, zoals een sinaasappelpers, staafmixer en blender heb ik via marktplaats verkocht. Nog meer dingen o.a. een broodrooster die ik echt nooit (meer) gebruikte, elektrisch broodmes (snij brood tegenwoordig met een snijmachine), weegschaal en rasp. Er ging ook nog wat klein spul naar de kringloop. Dat ruimt lekker op, je kunt het allemaal wel bewaren maar anders staat het over tien jaar nog ongebruikt in de kast. Minimaliseren noemen ze dat tegenwoordig, dat heb ik op andere blogs gelezen.

Al met al beurde ik nog aardig wat voor de opgeruimde spullen uit de keuken en ving er zo'n 50 euro voor. De foodprocessor kostte 79, dus uiteindelijk kostte me het maar 29 euro. En ik had een gratis staafmixer van Kenwood t.w.v. 39 euro. Leuk gedaan toch J

4 opmerkingen:

  1. Leuk Anita! Ik heb ook een Kenwood keukenmachine voor kneden e.d. Anders dan de jouwe die je vorig jaar kocht. Ik kreeg er toen meteen een gratis blender bij tijdens hun actieweken én ik kon een gratis product erbij uitzoeken. Dat werd een foodprocessor die extra snel werkt. Ideaal hoor.
    Je gaat er vast en zeker nog veel plezier van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk hoor! Ik vind Kenwood een fijn merk. En jij had helemaal een leuke actie erbij! Dat hebben ze vaker van die actieweken.

      Verwijderen
  2. Hallo, wat een fijne review. Ik sta op het punt deze foodprocessor te kopen en zocht op internet naar informatie, zo kwam ik op je blog uit.
    Ik wil hem zelf graag gaan gebruiken voor het bakken. Als ik het goed begrijp kun je van dadels dus een 'pasta' maken (zonder enige toevoegingen)? Dit is namelijk echt waar ik hem voor aan wil schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, graag gedaan 😊.

      Medjoul dadels, de zachtere kun je er zo in fijnmalen.
      Ik gebruik ook wel wat hardere (gedroogde) dadels, die week ik eerst even in wat heet (kokend) water. Anders heeft hij er moeite mee.
      Heb er nog steeds veel plezier van!

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.