Pagina's

28 januari 2015

Sperziebonen, kip shoarma, rijst of speltcouscous

In de winter koop ik nog weleens diepvries sperziebonen, dit is een recept wat lekker snel klaar is, niet veel werk, en nog lekker ook! Natuurlijk het lekkerste met sperzieboontjes uit eigen tuin, maar die zijn helaas allemaal op in onze vriezer.



Voor 2 volwassenen en een mini-eter (eet liefst alleen de kip)

500 gram schoongemaakte sperziebonen
250 gram kipdijenvlees of kipfilet
1 klein kopje zilvervliesrijst of spelt couscous
zelfgemaakte shoarma kruiden (klik voor het recept)

Bereiding:
Kook de sperziebonen met een klein beetje (keltisch) zout gaar en giet ze af.
Snij de kip in kleine stukjes en kruid ze met de shoarma-kruiden. Bak de kip in wat roomboter/ olijfolie of kokosolie gaar. Schep de sperzieboontjes erdoorheen en verwarm nog even mee.

Kook de rijst of speltcouscous gaar (couscous gaart het snelste ongeveer 5 minuten) en schep door de sperzieboontjes met kip.

Is lekker met knoflooksaus, maar zonder ook.

Knoflooksaus:
2 eetlepels volle yoghurt
3 eetlepels mayonaise
knoflookpoeder (of verse knoflook), peper en klein snufje zout
verse of gedroogde peterselie/ bieslook

Ik maak de knoflooksaus op gevoel, naar smaak. In een schoon bakje kun je het gerust een week of twee bewaren.

Eet smakelijk!

=======================================================

Speltcouscous koop ik bij de Albert Hein, het is lekker snel klaar. Je kookt een glas water met een scheutje olijfolie en een snufje keltisch zout. Daarbij doe je een klein kopje speltcouscous. Zet de warmtebron uit, en laat de couscous in 5 minuten garen, het vocht is opgenomen, je hoeft het niet meer af te gieten.

2 opmerkingen:

  1. Ik doe couscous altijd in een bakje dan gooi ik er water overheen tot het onder staat en dan de deksel erop. Na 5 min ongeveer is het klaar. Heel simpel idd :-) en lekker ook voor de afwisseling!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja vind het ook ideaal! En een keer wat anders.

      Groetjes Anita

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.