26 februari 2015

Zelf snoepjes maken, sinaasappel gummies

Op de site Barbara Eet http://www.barbaraeet.nl/gezond-snoepen-sinaasappel-gummies/  kwam ik een recept tegen om zelf snoepjes te maken. Klik op de link voor het recept.

Van verse sinaasappelsap en gelatine poeder. Onze dochter houdt niet van snoep, rozijntjes wil ze af en toe en soms een kokosblokje. Maar andere snoep lust ze niet, ze is meer van de hartige dingen. Stukje kaas, gekookt ei, ze is ook gek op vis. Alle soorten vis vind ze lekker, beter als snoep, hopelijk blijft het zo. Pure chocolade is ze wel gek op trouwens.
.
Ik vond het wel leuk om de snoepjes uit te proberen, ze zijn heel makkelijk te maken. Mevrouwtje hoefde ze niet, alles wat nieuw is (en dus raar?) hoeft ze niet, dus mama heeft ze maar opgegeten..... ze zijn lekker, zachter als een winegum. Ze blijven een paar dagen in de koelkast goed, je kunt ze ook invriezen en er af en toe een paar uithalen.

Dit was voorlopig dus een éénmalige actie. Toch vind ik het wel leuk om te delen, want er zijn moeders die het wel leuk vinden om voor hun kinderen te maken denk ik. Vooral als je een gezond alternatief voor snoep wil.

Voor een kinderfeestje is het een leuk idee of om in een vakantie een keer te maken samen met de kinderen. Ik gebruikte vers geperste sinaasappelsap, maar je kunt ook gepureerde aardbeien, frambozen of ander zacht fruit gebruiken.
Ook leuk om er twee laagjes van te maken. De helft van het siliconen vormpje vullen, iets laten bevriezen en het andere laagje erop.


Ik gebruik runder gelatine poeder van Natuurlijk Natuurlijk.

Fijne dag!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zelf te maken! En zoveel beter dan die suikerbommen uit de supermarkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Zus,,
    Ik ga ze nu maken,,, ben benieuwd:-)
    Liefs Karin

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.