4 februari 2015

Spruitjes, rundergehakt en kerriesaus

Ik was foto's aan het uitzoeken op de computer en kwam 
nog wat gerechten tegen die ik nog niet geplaatst 
hebt maar wel af en toe terug komen bij ons op het menu. 
Zo ook deze spruitjes
met kerriesaus.
Wij eten dit zonder aardappels of iets dergelijks, 
maar als je dat wil kan het natuurlijk wel. 

Spruitjes is niet iedereen gek op, maar wij vinden ze af en toe wel lekker.



Wat heb je nodig:
1 zak spruitjes
250 gram rundergehakt
1 grote ui

Voor de kerriesaus:
60 gram roomboter of kokosolie
60 gram speltbloem of spelmeel
1 kleine eetlepel kerriepoeder
keltisch zout/ peper
water en/of kookvocht van de spruitjes

Bereiding:
Maak de spruitjes schoon, ik snij ze doormidden en kook ze gaar.
Als je een snufje baking soda toevoegt zijn ze lichter verteerbaar.
Verhit een beetje boter of olie in een pan. Maak de ui schoon en snij deze fijn.
Bak de uien lichtbruin en voeg het rundergehakt toe. Roer steeds even door, totdat het gaar is. 

Ondertussen kun je de kerriesaus maken:
Smelt de roomboter in een pannetje, voeg de bloem of meel toe en laat een poosje garen, roer af en toe door. Voeg de kerriepoeder toe en voeg dan langzaam water/ kookvocht van de spruitjes toe en blijf onder tussen goed roeren, gebruik net zoveel water totdat je de saus goed vind. Breng op smaak met wat zout en peper.
Roer alles door elkaar en eet smakelijk!







======================================================================

Vlees uit de supermarkten is lang niet altijd zonder toevoegingen, ook al is het niet gekruid.
Dit word gedaan voor de kleur en houdbaarheid. Er zijn wel supermarkten waar je puur vlees kunt kopen, dan moet je goed de etiketten (blijven) lezen.
Ik koop rundergehakt bij een slager, dat vinden we het lekkerste. Bij je slager kun je navragen of er iets aan het vlees wordt toegevoegd.
We hebben een gedeelte van een koe besteld bij goeiekoeien.nl, dat zal binnenkort geleverd worden. Puur vlees, van alles wat, van een koe uit onze buurt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.