Pagina's

12 januari 2015

Chocolade bananenbrood (zuivelvrij en suikervrij)

Onze dochter Jasmijn is gek op bananenbrood en op (pure) chocola. Het leek me leuk om het eens te combineren. Voor het bananenbrood zonder chocolade gebruik ik een andere recept, onderstaand recept zijn een aantal recepten door elkaar gemixt.




Wat heb je nodig?

4 bananen
4 eieren
60 gram kokosolie, gesmolten in een pannetje of au bain marie in een bakje heet water
60 gram amandelmeel
60 gram speltmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
50 gram cacaopoeder (bijv. Blooker)
snufje Keltisch zeezout

Voor echte zoetekauwen, voeg wat (balsemien) honing toe.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Pureer de bananen met een keukenmachine, staafmixer of een vork.

Meng de bananen, eieren, kokosolie  in een keukenmachine of met een handmixer tot je een egale massa hebt. 

Voeg daarna de amandelmeel, speltmeel, bakpoeder, vanille-extract, cacaopoeder en zout toe en mix wederom tot alle ingrediënten opgenomen zijn.

Giet het beslag in het cakeblik en in ongeveer 30 minuten gaar, of tot een satéprikker of mes er schoon uit komt. Let op per oven verschillend! Bij de één is 25 minuten genoeg een andere oven misschien wel 45 minuten.

Eet smakelijk!!






1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.