Wat heb je nodig?
4 bananen
4 eieren
60 gram kokosolie, gesmolten in een pannetje of au bain marie in een bakje heet water
60 gram amandelmeel
60 gram speltmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
50 gram cacaopoeder (bijv. Blooker)
snufje Keltisch zeezout
Voor echte zoetekauwen, voeg wat (balsemien) honing toe.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Pureer de bananen met een keukenmachine, staafmixer of een
vork.
Meng de bananen, eieren, kokosolie in een keukenmachine of met een handmixer tot
je een egale massa hebt.
Voeg daarna de amandelmeel, speltmeel, bakpoeder,
vanille-extract, cacaopoeder en zout toe en mix wederom tot alle ingrediënten
opgenomen zijn.
Giet het beslag in het cakeblik en in ongeveer 30 minuten gaar, of tot een satéprikker of mes er schoon uit komt. Let op per oven verschillend! Bij de één is 25 minuten genoeg een andere oven misschien wel 45 minuten.
Giet het beslag in het cakeblik en in ongeveer 30 minuten gaar, of tot een satéprikker of mes er schoon uit komt. Let op per oven verschillend! Bij de één is 25 minuten genoeg een andere oven misschien wel 45 minuten.
Lekkerrrr!!
BeantwoordenVerwijderen