19 februari 2015

Garen in de fleecedken deel 4 # hachee / rundvlees

Rundvlees moet je lang laten sudderen, maar in de fleecedeken of in de hooikist kan het ook prima.

Dit keer een recept voor hachee. Je kunt sucadelappen o.i.d. ook in de fleecedeken laten garen. Ik breng het tussendoor wel een keer weer aan de 'kook'. En laat het twee keer 3 tot 4 uur garen in de fleecedeken. Bijvoorbeeld om 11 uur 's morgens klaarmaken en dan 's avonds om half 6 eten. Zo weet je zeker dat het vlees lekker zacht is.
Om hachee te maken gebruik ik zelfgebakken suikervrije ontbijtkoek of de kapjes. Ook wel een idee om die kapjes of kontjes op te sparen in de vriezer en bij je stoofvlees te doen. Niet alleen lekker bij hachee maar ook andere stoofpotjes van rundvlees.

Wat heb je nodig (4 porties):

600 gram runderlappen
4/5 grote uien
2 laurierblaadjes
2 plakken ontbijtkoek of kapjes
2 eetlepels azijn
keltisch zout
peper

Snijd het vlees in blokjes, kruid het met zout en peper. Bak het vlees rondom bruin. Snijd ondertussen de uien fijn en braad die mee. Snij de ontbijtkoek in blokjes en voeg toe, ook de laurierblaadjes en azijn. Voeg water toe dat het net vlees net niet onder staat. Laat even goed door koken/ pruttelen en doe de pan in de fleecedeken. Na ongeveer 3 uur nog een keer verwarmen en weer terug in de fleecedeken.
Voordat je gaat eten kun je het eventueel nog even opwarmen en goed doorroeren, de ontbijtkoek is helemaal zacht geworden en zorgt voor een wat dikkere saus. De laurierblaadjes haal je eruit. Breng als het nodig is nog op smaak met wat zout en peper.

Lekker met zilvervliesrijst, bij rode kool of spruitjes met aardappelpuree.
Voor nu even het laatste deel van Garen in de fleecedeken. Later volgen misschien nog wel een keer andere recepten. Het is een handige manier om eten warm te houden op deze manier, bijvoorbeeld voor een 'late' eter of als je even wegmoet. Dan staat het eten warm klaar als je thuiskomt, het blijft wel een paar uur goed heet op deze manier.

Heb jij nog een leuk idee? Laat het dan hieronder weten. Leuk voor andere om te lezen.

Een fijne dag!

3 opmerkingen:

  1. Ik vond het een erg leuke serie! Zelf gebruik ik een hooimadam, maar het principe is hetzelfde. Je hebt me geïnspireerd om zelf yoghurt te gaan maken. Daar ga ik binnenkort een voedselthermometer voor kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel, heerlijk hachée!
    Ik vond het ook een leuke serie Anita.

    Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.