19 januari 2016

Havermoutkoekjes! Zonder suiker, met appel en rozijnen, zuivelvrij.

Dit recept komt uit de laatste Allerhande van Albert Hein, er staan weer leuke recepten in dit nummer. Fijn dat de supermarkten ook steeds vaker gezonde recepten plaatsten in hun maandelijkse tijdschrift.
Het zoete van deze koekjes komt van de appels en rozijnen! Ik vind ze erg lekker, ik heb vaker havermoutkoekjes gemaakt en niet altijd alles viel in de smaak, deze zijn lekker fris. Ik gebruikte kokosolie i.p.v. boter. Je kunt het deeg met je handen kneden, voor de koekjes rol je balletjes en druk je plat. Het is een recept wat ik zeker vaker ga maken, de koekjes vullen goed! Ik had toevallig nog wat amandelschaafsel in huis, maar zonder kun je ze ook prima maken.

Ingrediënten:
2 friszoete appels
200 g havermout (bijv. bio van de Aldi)
50 g rozijnen
50 g amandelschaafsel
50 g kokosolie of roomboter (op kamertemperatuur)
¼ tl keltisch zout
bakpapier


Hoe maak je ze:
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de kokosolie en het zout en kneed tot een samenhangend geheel (zorg dat de kokosolie goed verdeeld word, hardere stukjes even goed kapot knijpen).
2. Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Geniet ervan!


1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.