Ik koos balsemien honing als suikervervanger. Een handig recept als je in het weekend iets lekkers bij de koffie of thee wilt en niet zoveel tijd hebt, het is zo klaar.
Wat heb je nodig:
200 gram speltbloem of speltmeel
175 gram zachte roomboter
+ wat boter om de vorm in te vetten
1 theelepel keltisch zeezout
125 gram (balsemien) honing
1 losgeklopt ei in een beker
1 boterkoek bakblik
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm goed in met boter.
Meng alle ingrediënten, laat van het ei een klein beetje over om de koek te bestrijken. Doe het in de vorm.
Bestrijk de koek met wat losgeklopt ei. Zet het blik op een rooster in de oven.
Middelste richel, boven/onderwarmte, ongeveer 20 minuten.
Haal de koek uit de oven (de koek is nog zacht) en laat afkoelen, dan word de boterkoek hard.
Bestrijk de koek met wat losgeklopt ei. Zet het blik op een rooster in de oven.
Middelste richel, boven/onderwarmte, ongeveer 20 minuten.
Haal de koek uit de oven (de koek is nog zacht) en laat afkoelen, dan word de boterkoek hard.
====================================================================
- Dit is een 'dunne' boterkoek. Ik bak kleine taartjes/ koeken omdat we met z'n drieën zijn. Anders eet je dagen lang taart of koek.
- Je kunt het recept verdubbelen voor een grotere/dikke boterkoek, de boterkoek moet dan wel wat langer in de oven. Zo'n 25/30 minuten.
- Een kleine springvorm gebruiken kan ook, dan moet de koek 25 minuten in de oven omdat de koek dikker is.
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDat is het ook ;)
VerwijderenLijkt me leuk om te proberen! Mooie foto's!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel!
VerwijderenMijn dochter moet zonder suikers hebben, honing zou dus goed kunnen. Kan gewone bloem ook in plaats van speltbloem?
BeantwoordenVerwijderenJa hoor. Wij gebruiken spelt omdat we niet tegen tarwe kunnen. In alle recepten is dat te vervangen.
VerwijderenGroetjes anita