21 mei 2014

Aardbeien met honing, heerlijk en gezond!

Sommige aardbeien zijn niet zo zoet als je zou willen. 
Vroeger deed ik er dan wat kristalsuiker overheen.
Dit is veel lekkerder en gezond.

Roer een flinke eetlepel balsemienhoning door een 
bak schoongemaakte aardbeien.
Laat het een poosje staan zodat de smaken
goed door elkaar kunnen trekken.
Proef en voeg eventueel nog wat honing toe
als je het niet zoet genoeg vind.


Gewoon om zo op te eten, 
maar dit is ook erg lekker over de monchou-taart (klik) die ik al 
eerder plaatste, de jam kun je dan achterwege laten.


--------------------------------------------

Ik verkoop voordeelemmers balsmienhoning, 
zacht van smaak.
100% Hollandse honing, rauw en koudgeslingerd.

4 kilo voor 30 euro. 
Af te halen of te verzenden.

Klik hier voor meer info:
 Klik - Balsemienhoning - Klik


Waarom is rauwe honing zo gezond?
Gedeeltelijk overgenomen vanaf: superleven
Deze informatie is op diverse sites te lezen.
De samenstelling van honing bestaat uit ongeveer 70% snelle suikers, glucose, sacharose en fructose die allemaal snel en gemakkelijk door ons lichaam op te nemen zijn. De overige 30% bestaat uit antioxidanten, mineralen (mangaan, ijzer, fosfor, koper), vitaminen (met name uit de B groep), eiwitten, vrije aminozuren, organische vetzuren (met conserverende eigenschappen), enzymen, koolhydraten, fyto-nutriënten, hormonen en probiotica, allemaal broodnodig voor onze algemene gezondheid en rauwe honing levert daarom een stevige bijdrage in het onderhouden en onderbouwen van ons immuunsysteem en onze fysieke conditie.
Honing is daarnaast zeer licht verteerbaar en bestaat uit zachte en natuurlijke suikers, die hierdoor, in schrille tegenstelling tot de chemische varianten, een positieve influx hebben op ons lichaam en onze geest. Honing helpt bijvoorbeeld bij de opname van calcium in ons lichaam, is een uitstekende bloedbouwer (helpt bijvoorbeeld tegen bloedarmoede), heeft een verwarmend en verzachtend effect op onze luchtwegen, helpt tegen hyperactiviteit (vaak veroorzaakt door synthetische suikers), ontgift ons lichaam, en helpt het tegen diarree, spastische darm en andere spijsverteringsproblematiek, maagzweren, infecties (o.a. abcessen, stafylokokken, steenpuisten, oor, huid, bindvlies, urine- en luchtwegen), tuberculose, tandbederf, migraine, slapeloosheid en ook kanker.
Tevens helpt rauwe honing helpt het tegen alle soorten infecties van de luchtwegen (chronische bronchitis, astmatische bronchitis, chronische en allergische rhinitis en sinusitis), werkt het als een subtiel laxeermiddel, helpt het tegen allerlei soorten allergieën, bedwateren en zwaarlijvigheid (omdat het de eetlust afremt op een gezonde manier) en verhoogt het onze alertheid, versterkt het onze lichamelijke en geestelijk reflexen en heeft volgens sommige onderzoeken zelfs een positief effect op ons IQ!
Elke dag een eetlepel rauwe honing is heel gezond!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.