Pagina's

27 januari 2017

Bokkepootjes! Zuivelvrij en tarwevrij.

Voor de receptenruil van januari mocht ik iets 

Ellouisa houdt van koken zonder pakjes en zakjes en ook van
Marokkaanse gerechten. Het leuke is dat er steeds vaker video's bij
haar recepten staan. Zo ook bij het recept wat ik uitkoos.
Erg leuk om even te kijken!

Bokkenpootjes heb ik denk ik al een jaar of tien niet meer gekocht en het werd echt eens tijd om die zelf te maken. En dan in een iets gezondere versie, zonder al te veel suiker en ik wilde ze zuivelvrij. De botercrème heb ik daarom vervangen voor ganach.

Ze waren erg lekker, dat vond ook Jasmijn. Zij heeft de meeste weggesnoept ;-). Omdat er minder suiker in het recept gebruikt word zijn ze de dag dat je ze gebakken hebt het lekkerst. Twee dagen later waren ze wat minder. Dus als je ze maakt in de gezondere versie, het liefst dezelfde dag opeten.

Het originele recept met video vind je hier:


Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 20 kleine bokkepootjes)

Voor de koekjes
3 eiwitten
100 gram amandelmeel
20 gram speltbloem
40 gram kokosbloesemsuiker
snufje zout
amandelschaafsel 

Bereiding:
Klop de eiwitten stijf. Meng het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en de gezeefde bloem en schep dit op het eiwitmengsel. Vouw dit erdoor, absoluut niet mixen, kloppen of hard roeren. Doe dit in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit repen van 4/5 cm op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat je uiteindelijk een even aantal reepjes hebt. Bestrooi met amandelschaafsel en bak ze in een voorverwarmde oven van 185 graden (hetelucht 170) voor ongeveer 10 minuten tot ze lichtgekleurd zijn. Laat ze afkoelen op de bakplaat tot ze iets harder zijn en verplaats ze dan naar een rooster om helemaal af te koelen. 
(wil je glutenvrije bokkenpootjes gebruik dan 120 gram amandelmeel en geen speltbloem).

Vulling, ganache.

70 gram pure chocolade minimaal 72%
60 gram plantaardige melk
8 gram kokosbloesemsuiker
½ eetlepel kokosolie
½ theelepel vanille extract
Snuf zout

Smelt alles au bain marie in een kom. Roer goed door elkaar. Laat afkoelen in de koelkast. Smeer de ganach op een koekje en druk er een ander koekje er tegenaan. 

De chocolade:

100 gram pure chocolade minimaal 72%

Smelt chocolade au bain marie. Doop de koekjes er aan beide uiteinden in en laat ze uitharden op de bakplaat met bakpapier.

Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.