Pagina's

22 juni 2015

Doperwten, paprika, chili-kip


Soms verzin je wat voor het avondeten
en is het nog lekker ook,
net zoals deze maaltijd.

Doperwten met paprika, kipdijenvlees gemarineerd in chilisaus (yakso)
met een beetje kerriesaus en zilvervliesrijst.
Ik koop tegenwoordig vaak puntpaprika die vinden we
iets lekkerder als de gewone paprika.

Makkelijk om te maken dit gerecht en gewoon lekker.
Doperwten koop ik diepvries, uit pot bevatten ze suiker en vaak
nog andere toevoegingen.


Wat heb je nodig voor 2/3 personen

300 gram kipdijenvlees of kipfilet in blokjes
300/400 gram doperwten
1 (punt) paprika fijngesneden
1 ui fijngesneden
chilisaus van yakso (of chilipoeder)
kopje zilvervliesrijst

Bereiding:
Marineer de kip met een flinke scheut chilisaus, dat kun je bijvoorbeeld 's ochtends al doen, dan trekken de smaken goed in het vlees. Heb je geen chilisaus gebruik dan wat gedroogde chili (let op het is pittig).
Kook de doperwten gaar, bak de kip in een pan samen met de ui en de paprika.
Ondertussen kook je de rijst gaar en maak je de kerriesaus:


Voor de kerriesaus:
30 gram roomboter of kokosolie
30 gram speltbloem of voor glutenvrij: bio maismeel/ boekweitmeel
1/2 kleine eetlepel kerriepoeder
keltisch zout/ peper
water of kookvocht van de erwten


Smelt de boter in een pannetje, voeg de bloem of meel toe en laat een poosje garen, roer af en toe door. Voeg de kerriepoeder toe en voeg dan langzaam water/ kookvocht van de erwten toe en blijf onder tussen goed roeren, gebruik net zoveel water totdat je de saus goed vind. Breng op smaak met wat zout en peper.


Uiteindelijk meng je alles in de grootste pan.
Eet smakelijk!

======================================================================

Je kunt de hoeveelheden uiteraard aanpassen naar eigen wensen.
Ik gebruik één kleine kop (Senseo) rijst voor twee personen, andere zullen meer rijst erbij willen eten bijvoorbeeld. Gebruik dan ook iets meer kerriesaus anders word het een beetje droog.


2 opmerkingen:

  1. Hihi, hoe kom je aan kookvocht van spruitjes, als je erwten kook ;)
    Groet, Maria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ik heb het veranderd. Ik had het stukje van kerriesaus gekopieerd van een ander recept: spruitjes met kerriesaus ;-) en vergeten te veranderen... beetje dom.
      Goed gelezen in elk geval...

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.