10 juni 2015

Chocolade bananen lolly's of ijsjes

Bananen en chocola 
altijd een lekkere combinatie.

Je kunt de lolly's invriezen
zo heb je een 
bananen-ijsje met chocolade!

Lekker met warm weer.
Zo vanuit de koelkast is ook erg lekker.



Voor 6 stukjes:

1 banaan
50 gram pure chocolade (minimaal 70%)
gehakte nootjes

Pel de banaan, snijd doormidden en verdeel de banaan in drieën (los-ritsen).
Steek elk stuk op een satéprikker.
Je kunt ook halve bananen gebruiken of kleine stukjes snijden en cocktailprikkers gebruiken. In speciale taarten winkels
zijn eventueel echte ijs-stokjes te koop.

Hak wat nootjes fijn als je dat lekker vind, hazelnoot bijvoorbeeld.

Zet een pan met water op het formuis en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag
en hang een vuurvast schaal in de pan. Breek boven deze pan de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade, blijf roeren tot het gesmolten is. Haal de bananen stukjes erdoorheen, gebruik eventueel een keukenkwastje om de bananen te bestrijken.

Haal de banaan door de nootjes, zet de lolly's in de koelkast zo word de chocolade weer snel hard. Invriezen kan ook!

Smullen maar!

1 opmerking:

  1. Wat een ongelooflijk goed idee! Makkelijker kan niet en het is zoveel gezonder dan een ijslolly.
    Bij wijze van toetje leg ik een banaan nog weleens in de oven met wat gehakte nootjes, maar was nog nooit eerder op het simpele idee gekomen om hem in de vriezer te leggen.
    Leuke tip!

    BeantwoordenVerwijderen