Ik gebruik de 70% pure chocolade van de Aldi. Deze pure chocolade is er ook in 85%, die is nog wat gezonder, maar wij vinden hem te puur, beetje bitter. Jasmijn eet die wel op. Ik gebruik die heel soms in een baksel met chocolade.
Wat heb je nodig:
150 gram noten
100 gram chocolade
bakpapier
Smelt de chocolade au bain marie, roer de noten erdoor en maak hoopjes op een vel bakpapier. Handig om dit op een snijplank o.i.d. te leggen, dan schuif je de plaat zo in de koelkast en kun je ze hard laten worden.
De noten kun je eventueel halveren of wat kleiner hakken.
Bewaar ze in de koelkast.
======================================================================
Gezondheidsvoordelen van pure chocolade:
1. Goed voor het hart
2. Goed voor de hersenen
3. Verlaagt de bloedsuikerspiegel
4. Cholestrol verlaging
5. Rijk aan antioxidanten
Vaak zin in chocolade? Grote kans op magnesium tekort. Chocolade bevat magnesium.
Beperk de hoeveelheid, elke dag een klein stukje of twee of drie keer per week 2/3 blokjes.
Rotsjes denk ik ipv rotjes? ;-)
BeantwoordenVerwijderenWij eten graag de 72% chocola van de Jumbo.
Jij bent snel ;).
VerwijderenIk zag het net en veranderd.
Groetjes Anita