Laatste tijd bak ik ze zelf, zonder tarwe en melk, dat zit vaak in beslag van de visboer. Nu kunnen we er allemaal lekker van eten. Jasmijn en Roos zijn er gek!
Wat heb je nodig:
Kabeljauw filets
Speltbloem of tapiocameel
Water of plantaardige melk
Ei
Viskruiden (zelf wat mengen)
Keltisch zout
Op gevoel maak ik een redelijk dik papje van bloem, een ei en wat water. Ongeveer 100 gram bloem, 1 ei, 100 ml water, het komt niet heel precies. Met wat kruiden en zout. De kabeljauwfilets dep je even goed droog en haal je door het beslag.
In een pan laat je een flinke laag olie heet worden. Ik controleer met een keukenthermometer of de olie heet genoeg is, 170 graden. Aan beide kanten een paar minuten bakken zodat ze gaar zijn, controleer eventueel even door een filet iets los te snijden.Op deze manier bak je ook kibbeling, de stukken snijd je dan in stukjes.
Ook lekker met andere vissoorten zoals scholfilet!
Leuk recept, bedankt!
BeantwoordenVerwijderenTapioca is glutenvrij, dus dit recept ook!
Dank je!
VerwijderenJa klopt, paleo is o.a. zonder granen en dus gelijk ook glutenvrij.
ik heb geprobeerd beslag met tapioca meel te maken, maar het lukte mij niet.
BeantwoordenVerwijderende tapioca bleef onder zitten. Kan iemand mij uitleggen hoe je dat doet
Sorry voor de late reactie. Stond in spam.
VerwijderenMisschien met een staafmixer het beslag maken?
Dat doe ik meestal.