5 juni 2014

Zalmsalade/ tonijnsalade #BBQ2

Een salade voor bij BBQ kun je heel goed zelf maken.

En vele malen lekkerder als uit een kant-en-klare bak.
Het lekkerste is het als je deze salade een dag eerder maakt. De smaken trekken dan
goed door elkaar.
Deze salade kun je maken met gekookte aardappels maar ook heel goed
met een gedeelte aardappels en gedeelte bloemkool. 
Voor als je op de koolhydraten wil letten.
En je krijgt zo extra groenten binnen.
Ik heb het een paar keer gedaan, niks gezegd
en geen commentaar gehad ;).



Wat heb je nodig:

4 grote gekookte aardappels/ of half aardappels/ bloemkool
2 kleine blikjes tonijn of zalm
2 appels geraspt
6 grote augurken geraspt
beetje augurken nat
1 ui fijn gesnipperd
mayonaise (eventueel gemengd met wat yoghurt)

Stamp de aardappels/bloemkool fijn.
Maak de vis schoon en snijd en fijn (zalm bevat nog weleens graat).
Meng alles door elkaar. 
Proef of het lekker is, dat is nooit erg vind ik ;).
Voeg nog toe wat je denkt wat nodig is.
Ik gebruik nooit een heel precies afgemeten recept. 
De ene keer is een aardappel groter
als de andere keer natuurlijk. 
Voeg dus gerust nog extra augurk of appel toe.

Voor het gemak gaat het vaak zo in een tupperwarebak.


Deze salade kan natuurlijk ook voor andere momenten.

 Voor een feestje/ feestdagen maak ik de 
salade mooi op met wat vissoorten eromheen.




Met dit recept kun je ook een huzarensalade maken.
Vervang dan de vis voor fijngesneden gebraden rundvlees/ kalfsvlees.


Eet smakelijk!

6 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit zus.. kan het ook met alleen bloemkool..dus zonder aardappels?
    Liefs Helma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik nog niet geprobeerd, als jij het nou eens doet
      dan weten we of het lekker is ;).

      Jij had een erg lekkere salade met makreel en bloemkool gemaakt,
      makreel is wel aardig overheersend natuurlijk qua smaak,
      meer als tonijn of zalm. Daarom doe ik voor de zekerheid half/ half.



      Verwijderen
  2. Heerlijk zeg...
    Het water loopt mij in de mond!
    Ik maak het hier ook zo ongeveer zo,
    lijkt er echt heel veel op!

    DANK voor het lekkere recept!

    Hi Hi...
    en nu is het wachten op "ZUS" :-)
    Of het ook alleen met BLOEMKOOL kan :-)
    Grappig...
    zo over en weer :-)

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit! Ik wil het graag proberen met bloemkool, Moet ik die wel eerst koken? Gewoon helemaal gaar? Ik ga het gauw proberen.

    Groet Madelief

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Madelief,

      Ik kook de bloemkool beetgepakt. Ik kook het niet te lang want dan word het zo'n smurrie als je het ook nog voor salade gebruikt. Succes!

      Groetjes Anita

      Verwijderen
    2. Hoi Madelief,

      Ik kook de bloemkool beetgepakt. Ik kook het niet te lang want dan word het zo'n smurrie als je het ook nog voor salade gebruikt. Succes!

      Groetjes Anita

      Verwijderen