22 oktober 2014

Kipfilet gemarineerd in yoghurt, subliem!!

In een krant zag ik een leuk recept staan voor gemarineerde kipfilets in yoghurt.
Yoghurt (zuur) maakt dat het vlees malser word.
Vergeten het recept uit te knippen maar zo ongeveer onthouden en onderstaande marinade ervan gemaakt.

Wij vonden het erg lekker in elk geval! Ga dit zeker vaker doen.

Wat heb je nodig voor de marinade:

Flinke scheut (volle) yoghurt,
1 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel gedroogde tijm,
1 theelepel zwarte peper,
1/2 theelepel chillipoeder,
1 theelepel keltisch zeezout.

(zo ongeveer, bij mij gaat het vaak op gevoel)

Roer het door elkaar, laat de kipfilets er minimaal 2 uur in marineren in de koelkast.
Voeg eventueel wat olijfolie toe, zo trekken de kruiden nog meer in het vlees, wij vonden het
zonder kruidig genoeg.

Kipfilet in yoghurt marinade


Ga je de kipfilet bakken dan haal je ze uit de marinade en veeg je de yoghurt eraf. Als er een beetje blijft zitten maakt dat niet uit.

Je kunt ze in een pan bakken of in een ovenschaal in de oven doen.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.