22 mei 2014

Kipsaté, luxe en simpele variant #BBQ 1

Kipsaté maak ik altijd zelf. Hier een recept voor een luxe versie en een simpele versie. 
Allebei lekker, maar de 'luxe' heeft toch wat extra's.

Allereerst het recept voor kipsaté luxe.
Voor dit recept gebruik ik vaak kipdijenvlees,
dat is iets malser. Kipfilet kan natuurlijk ook.
Dit is voor 12 grote stokjes of zo'n 15-20 kleinere stokjes.
Reken het recept om voor een andere hoeveelheid, het komt niet super precies, heb je één soort kruiden niet dan kun je die gerust weglaten.


Ingrediënten: 
600 gram fijn gesneden stukjes kipdijenvlees
1 volle eetlepel tomaten ketjap
1 eetlepel olijfolie (gele)
3 eetlepels ketjap
1 volle theelepel gemberpoeder
1 volle theelepel kurkuma/ koenjit
1 volle theelepel gemalen komijn/ djinten
1 volle eetlepel uienpoeder
1 volle eetlepel knoflookpoeder

Meng alles door elkaar, het lekkerste is het om het minimaal een halve dag in te laten trekken. Afgedekt in de koelkast.



Steek dan de stukjes kip op een stokje.



Een simpeler recept:

600 gram kipfilet/ kipdijenvlees
3 eetlepels kipkruiden
1 eetlepel olijfolie (gele)
3 eetlepels ketjap

Door elkaar  roeren en de kip erin laten marineren.

-------------------------------------


  • E-nummer vrije ketjap is er van Yakso, deze is te koop bij de natuurwinkel. Bij sommige filialen van Albert Hein ook verkrijgbaar. Deze bevat wel wat suiker. E-nummer vrije en suikervrije ketjap is niet in de handel volgens mij.
  • Tomatenketjap uit de winkel bevat heel veel suiker. Sommige merken zijn wel e-nummer vrij. Wij gebruiken een soort uit de natuurwinkel, deze is gezoet met agavesiroop.
  • Kipkruiden van Verstegen zijn zonder rode/oranje e-nummers. Let op, niet alle soorten! De kipkruiden van de Aldi zijn ook goed.



3 opmerkingen:

  1. Graag gedaan! Hij vind het vast heerlijk ;)

    Hartelijke groeten terug

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Suzanne,

    Dat is leuk om te horen!
    Ik vind het prima als je m'n recept linkt. Altijd leuk!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er inderdaad erg lekker uit. ideaal voor op de bbq inderdaad. zelf net een nieuwe gekocht bij Bbqspecialist en ga het voor de winter bqq tijd weer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.