Pagina's

26 augustus 2016

Spiesjes met aardbei en brownie met courgette. Traktatie (koemelkvrij, tarwevrij, suikervrij)

De zomervakantie is weer voorbij! Deze week is het erg warm en van bloggen nog niet veel terecht gekomen. Nu toch even tijd gemaakt om dit recept te delen.
Tijd voor wat nieuwe recepten. We waren begin augustus 12.5 jaar getrouwd en we hebben een erg leuk feestje gehad bij ons thuis. (Vonden wijzelf tenminste ;-)).

Ik zal daarvan wat recepten delen. Helaas niet van alles goede foto's gemaakt door de drukte.

Als eerste begin ik met de traktatie die Jasmijn uitdeelde bij het afscheid van het Kinderdagverblijf. Ze ging daar nog een halve dag in de week heen (foto onderaan met vlaggetje Dora).

Deze spiesjes maakte ik ook als 'aperitiefje' voor ons 12.5 jarig huwelijk en waarschijnlijk weer als traktatie als Jasmijn trakteert op school volgende week.


Het leuke aan dit recept is dat er courgette door de brownie gaat en dat je het niet proeft. De laatste weken heb ik deze veel gebakken, lekker snel klaar en we vinden ze erg lekker!

Ik heb twee siliconen bakvormen bij de Action gekocht, die ik erg fijn vind. Beetje invetten met olie en geen bakpapier nodig. (siliconen zijn veilig te gebruiken).

Wat heb je nodig:
10 zachte dadels zonder pit (eventueel harde dadels weken in heet water)
2 bananen
200 gram courgette (met schil)
2 eieren
1 eetlepel zachte kokosolie
1 eetlepel (balsemien)honing
100 gram speltmeel of speltbloem
75 gram cacao (bijv. Blooker)
1 theelepel baksoda
1 theelepel wijnsteenzuur poeder
snuf keltisch zout

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Dadels fijn maken in een keukenmachine, voeg de courgette en banaan toe en mix fijn. Voeg de eieren en kokosolie toe. Daarna de rest van de ingrediënten en mix of roer tot een smeuïg beslag.

Doe het mengsel in een ovenschaal of zoals ik doe twee (siliconen) bakvormen en verdeel gelijkmatig over de vorm. De vorm hoeft niet heel vol te zitten.

Bak in ongeveer 25/30 gaar. Per oven zal het een beetje verschillen. Prik met een satéprikker of ze gaar zijn.

Voor een traktatie snijd je de brownie in kleine blokjes. Je kunt ze ook goed invriezen!
Wissel bijvoorbeeld af met stukjes aardbei, maar ander fruit is ook leuk.




Het originele recept van de brownie komt van: http://cottonandcream.nl/gezonde-brownies/

Volgende week een erg drukke week met allemaal verjaardagen dus dan slaan we het bloggen een weekje over, ik hoop de week erop weer.

Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.