15 september 2015

Komkommer met makreelmousse

Het idee voor dit hapje zag ik in een boodschappenblad,
komkommer kun je met allerlei lekkers beleggen
en als hapje op bijvoorbeeld een verjaardag serveren. 




Wat heb je nodig:

komkommer
1 gerookte makreel
paar augurkjes (bijv. biologische v/d AH)
mayonaise (bijv. Tons mayonaise)
verse bieslook voor garnering (uit de tuin)
zwarte peper

Bereiding:

Schil de komkommer, snijd hem doormidden en haal de zaadlijsten eruit met een lepeltje o.i.d. Snij
er stukjes van zoals je hierboven op de foto ziet.
Maak de makreel goed schoon. Doe deze in de keukenmachine en maal hem fijn.
Snij de augurkjes in kleine blokjes en meng deze door de makreel met een flinke eetlepel
mayonaise en breng op smaak met wat zwarte peper.

Vul de komkommer met een lepeltje mousse en garneer met een sprietje bieslook.

Ik gebruikte 1 grote makreel, er bleef nog een bakje vol over dat hebben we later op een cracker opgegeten wat ook erg lekker is!

======================================================================

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.