8 september 2014

Zoete aardappel, makkelijke en gezonde groente!

Zoete aardappel wat is dat nu weer? Een zoete aardappel is geen aardappel zoals de aardappels die wij kennen. Het is eigenlijk een groente en erg lekker!


De zoete aardappel heeft een zoete, verrassende smaak.
Zit boordevol met vitamine A, C, calcium, kalium en magnesium en zit boordevol met antioxidanten. Zelfs meer als de blauwe bes, die er zo om bekend staat!

Zoete aardappel is een prima alternatief voor de gewone aardappel voor diabetespatiënten. De suikers in zoete aardappel zorgen niet voor een insulinepiek.

Nog een belangrijk verschil: de zoete aardappel bevat veel minder koolhydraten als de gewone terwijl ze veel vezels bevat. Daarom staat de zoete aardappel regelmatig bij ons op tafel. In plaats van gekookte of gebakken aardappeltjes. Manlief verdraagt aardappels niet zo best en deze vind hij erg lekker. Ik vind het fijn dat ze minder koolhydraten bevat.

Je kunt het ook gebruiken i.p.v. gekookte aardappels door bijvoorbeeld bloemkool. Door spinazie is geen succes ;) :) zoek een goede combi uit.

Er zijn verschillende manieren om de zoete aardappel klaar te maken.
Ik doe het meestal zo:

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Schil de zoete aardappel (of boen hem goed schoon) en snijd hem in dunne plakjes. Leg in de ovenschaal, doe er iets keltisch zeezout overheen en zwarte peper. Nog wat olijfolie er overheen sprenkelen.

In de oven, 15/20 minuten.

Eet smakelijk!!

Met zo'n grote zoete aardappel als op de foto doen wij 2 keer.

------------------------------

4 opmerkingen:

  1. Dank voor het delen, Je kunt inderdaad ook heerlijke puree mee maken met walnoten is ook erg lekker. en dan even in de oven. heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Ik heb het nog nooit gegeten. Wij zijn niet zulke aardappeleters. Misschien leuk om eens te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.