25 januari 2016

Frambozenbladthee in je zwangerschap en na de bevalling

Frambozenbladthee word al heel lang gebruikt tijdens de zwangerschap. Ik heb een zak gekocht en ben begonnen dit te drinken. Er word geadviseerd om er drie maanden tot minimaal zes weken voor de verwachte bevaldatum mee te beginnen. Mijn vorige bevalling verliep best vlot en zonder complicatie's, ben benieuwd of het zorgt voor een vlotter herstel. Het kan verlichting geven bij naweeën. 

In het "groot handboek geneeskrachtige planten" geschreven door Dr Geert Verhelst staat o.a. het volgende: het blad versterkt, ontspant, geeft rust, harmoniseert en herstelt de baarmoeder, het bereidt de baarmoeder voor op de bevalling (enkel de laatste 3 maanden) versterkt en ontspant de baarmoeder en spieren van het bekken. Zorgt voor efficiënte contracties met minder pijn, versnelt en vergemakkelijkt de bevalling, zorgt voor een ontspannen bevalling. 
Het is goed voor het verweken van de baarmoedermond, krachtiger maken van de weeën, wat de ontsluiting bevorderd, maar te gelijkertijd minder pijnlijk dan normaal. Het zou de bloeding verminderen en tevens is het goed voor het op gang brengen van de borstvoeding en herstel van de baarmoeder.

Bevordert het herstel na de bevalling van de baarmoeder en vagina, helpt de bloeding stelpen, zorgt voor het herstel van de normale omvang en spanning van de baarmoeder.


Gebruik:
1 theelepel gedroogd kruid op een glas kokend water,
5 min laten trekken,
1 tot 3 kopjes per dag, tot 6 dl

Voor goed resultaat is het is belangrijk om de dagelijks te drinken.


Ik kocht het online, in een supermarkt kun je het niet vinden. Frambozenblad kun je beter niet zelf drogen, de bladeren kennen een giftige periode.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten