tag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post6421846636569515870..comments2023-06-14T15:31:04.819+02:00Comments on Anita's potjes en pannen: Monchou-taart een beetje anderspotjesenpannenhttp://www.blogger.com/profile/10744642065700030892noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-83583077328723462015-02-09T22:44:10.479+01:002015-02-09T22:44:10.479+01:00Leuk om te horen dat de taart in de smaak viel.
D...Leuk om te horen dat de taart in de smaak viel. <br />De cake komt uit een blueband kookboekje. Ik dacht dat er geen baksoda of poeder in werd gebruikt maar weet het niet helemaal zeker meer.<br />In cake achtig baksels gebruik ik het tegenwoordig wel, het word er zeker luchtiger van. Roomboter met honing wel 5-10 minuten kloppen.<br /><br />Groetjes Anita potjesenpannenhttps://www.blogger.com/profile/10744642065700030892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-15201491373509551612015-02-09T18:47:24.053+01:002015-02-09T18:47:24.053+01:00Ik heb pas deze monchou taart gemaakt. Hij was hee...Ik heb pas deze monchou taart gemaakt. Hij was heerlijk. Ik heb 1 dag van te voren de cake bodem gebakken die je in de reactie hierboven noemt. Ik vroeg me alleen af of hier geen baksoda ofzo in moest. Het was nu een soort platte koek geworden, ideaal voor deze taart :) en goed van smaak. Alleen een dag later wel erg hard. Hoort dit zo, of heb ik wat verkeerd gedaan? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12940089787187794013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-56870416003449918152014-08-27T18:45:24.854+02:002014-08-27T18:45:24.854+02:00Hoi Petra,
Ik had een gewoon cakeblik gebruikt di...Hoi Petra,<br /><br />Ik had een gewoon cakeblik gebruikt dit keer ;) en de cake was<br />een beetje te droog daarom had ik hem gebruikt voor deze taart. Anders is een<br />gewone springvorm beter/ handiger. Dat wil ik volgende week ook proberen.<br /><br />De blikjes van hak zitten geen e-nummers maar wel suiker dacht ik.<br />Ik gebruik tegenwoordig zelfgemaakte vlaavulling zonder suiker, ik gebruik dan<br />het recept van aardbeienjam wat op mn blog staat. Ik doe er meer water door de jam en zo heb je een soort vlaaivulling.<br /><br />Groetjes Anitapotjesenpannenhttps://www.blogger.com/profile/10744642065700030892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-81777046881638071832014-08-27T15:25:17.392+02:002014-08-27T15:25:17.392+02:00Gelijk de cake bakken in ronde springvorm, scheelt...Gelijk de cake bakken in ronde springvorm, scheelt je een hoop werk.<br />Goed laten koelen en dan de toplaag van roomkaas/slagroom/honing erop smeren.<br />In de blikjes Hak vlaaivulling zitten ook geen e-nrs.<br /><br />Groetjes, Petra<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-10112169625558967762014-04-24T18:50:06.542+02:002014-04-24T18:50:06.542+02:00Ja, in de grote vorm. Succes!Ja, in de grote vorm. Succes!potjesenpannenhttps://www.blogger.com/profile/10744642065700030892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-71020477126812089682014-04-24T18:30:53.192+02:002014-04-24T18:30:53.192+02:00Oke, super dankjewel! En in wat voor vorm heb je d...Oke, super dankjewel! En in wat voor vorm heb je de monchou gemaakt? Een grote?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-12279268473767449302014-04-23T21:38:04.537+02:002014-04-23T21:38:04.537+02:00Ha zussie,
Een gewoon recept voor cake, maar honi...Ha zussie,<br /><br />Een gewoon recept voor cake, maar honing i.p.v. suiker. <br /><br />200 gram zachte roomboter kloppen met 175 gram honing. <br />Dan één voor één 4 eieren erdoor kloppen. Tot een romige massa. <br />Eventueel scheutje vanille-extract.<br /><br />Dan 200 gram gezeefde speltbloem erdoor spatelen. <br /><br />In een cakeblik, voorverwarmde oven 150 graden, ongeveer 45 minuten / 1 uur.<br />Ff controleren met satéprikker of hij gaar is.<br /><br />Groetjes Anitapotjesenpannenhttps://www.blogger.com/profile/10744642065700030892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4511562469586529021.post-42741442438666620492014-04-23T19:10:46.661+02:002014-04-23T19:10:46.661+02:00Mjam mjam, deze ga ik voor het weekend maken..nu a...Mjam mjam, deze ga ik voor het weekend maken..nu al zin in! Wat voor cake had je gebruikt? En welke maat bakvorm? Groetjes je zussieAnonymousnoreply@blogger.com