9 juni 2017

Review kookboekje Makkelijk en gezond koken op vakantie van Smakelijck


Laatst kreeg ik een leuk pakketje door de brievenbus! 
Een nieuw kookboekje van Williene Klinck.
Er staan een aantal kookboeken van Smakelijck hier in de kast die ik er nog weleens bijpak om iets uit te maken. Kookboeken met recepten zonder e-nummers, suikervrij, tarwevrij en daarbij ook glutenvrije en zuivelvrije recepten.

Naast Smakelijck Gezond en gevarieerd, Smakelijck Groenten, Smakelijck Zoet, Smakelijck Winter en Zomer nu dan een vakantie kookboekje!

Dit keer heeft ze een kookboekje gemaakt met 50 makkelijke recepten voor op de camping of gewoon thuis! Het is een klein formaat, ideaal voor onderweg, met handige ringband! Er staan mooie foto's bij de recepten, bij elk recept een duidelijk lijstje met ingrediënten en een duidelijke beschrijving van de bereiding.

Een aantal recepten kun je thuis klaarmaken voordat je op vakantie gaat. Dit hoofdstuk heet VOORPRET en LEKKER ONDERWEG. Het eerste recept vond ik gelijk erg leuk: woksaus zonder suikers of e-nummers.
Ik heb het recept gemaakt en een gedeelte in een flesje gedaan als aardigheidje voor de verjaardag van de juf van Jasmijn. Ze vond het erg leuk!

Er zit een handige boodschappenlijst in met wat je van thuis mee kunt nemen. De rest van de boodschappen zijn meestal makkelijk in de supermarkt te vinden op je vakantieadres.

Dan volgen de hoofdstukken ONTBIJTEN op de camping, LUNCH, snelle TUSSENDOORTJES, ÉÉNPANS maaltijden, BBQ, gemakkelijk MAALTIJD en TOETJES.

Gevarieerde, lekkere recepten die makkelijk te maken zijn met één kookpitje, zonder oven, keukenmachine, mixer of blender. Ideaal voor als je op vakantie bent, maar ook voor thuis als je tijdens de vakantieperiode makkelijk en snel iets gezonds neer wilt zetten.

Een aantal recepten die je eruit kunt verwachten: groente omelet, pindasoep, kip-mango salade, ice tea met sinaasappel, pilaf, gehakt wraps en kwarkmousse met rood fruit!

Een ander recept dat ik uitgeprobeerd heb en wat ik erg leuk vond is camping Appeltaart!
Een appeltaart waarbij je geen oven nodig hebt maar alleen een pan met deksel en bakpapier. Voor het mooie had ik hem net te lang in de pan laten zitten en was hij iets droog maar met een beetje suikervrije jam erop was het een lekker stukje appelcake. Handig voor in het weekend als je iets lekkers bij de koffie of thee wilt!




Het kookboek je is voor €14.95 te koop in de webshop van Smakelijck! 
Kun je hem mooi nog even aanschaffen voordat de zomervakantie begint.
Via de webshop zijn ook de andere boeken te koop.

1 opmerking:

  1. Nou, ik moet 'm echt eens door gaan kijken in de boekwinkel :-) Die appeltaart.. leuk dat je dat dus blijkbaar in een pan kan maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.