8 mei 2017

Broodtrommelliefde kaartjes Fiep Westendorp + winactie!

Vorige week kreeg ik een erg leuk pakketje door de 
brievenbus van broodtrommelliefde!

Daarin zaten 2 setjes met 
broodtrommelliefde kaartjes 
van Fiep Westendorp!

Ze zijn super schattig vind je ook niet?
Een setje voor mezelf en de andere mag ik weggeven via deze blog!


Dit jaar is de 100e verjaardag van Fiep Westendorp. Ik denk dat iedereen de leuke tekening van Jip en Janneke, Puk van de Petteflat, Otje en Floddertje wel kent. De organisatie van Fiep Westendorp en broodtrommelliefde hebben samen dit leuke set op de markt gebracht, een speciale Limited edition! 
Op de nieuwste set van broodtrommelliefde staan vrolijke tekeningen van Fiep. 

Erg leuk en lief om in het (brood)trommeltje van je kind (of kinderen) te doen.
Zo zit er een leuke kaartje in met: Fijne verjaardag, vanmiddag samen een cake bakken? Fijne schoolreis en nog meer.
De tekeningen zijn duidelijk en ik vind dat ze ook  goed te gebruiken  zijn voor kinderen die nog niet kunnen lezen of beginnen met lezen. Het plaatje spreekt bijna voor zich! 

Ik ga Jasmijn hier vast mee verrassen (en Roos later ook)! Ik denk dat ze het erg leuk vind. Ze eet tussen de middag thuis maar krijgt 's morgens altijd een trommeltje mee met wat lekkers.
Het verschilt een beetje wat ze mee krijgt. Wat druifjes met een gekookt ei, een speltbroodje kaas of appelstroop, stukjes appel met wat rozijntjes, wat rozijntjes met een speltbiscuitje en soms een stukje pure chocolade erbij. Daarbij altijd een tuperware flesje met water.


Vanmorgen dit kaartje erin gestopt: Fijn samen spelen! Misschien dat ze aan haar juf vraagt wat erop geschreven is. Ze moet na de vakantie altijd even wennen op school dus een lief kaartje erin vind ze vast leuk! Vandaag ook nog een beetje een spannende dag want haar school word officieel geopend (nieuwbouw). Vanmorgen tijdens onthullen van het nieuwe logo kregen alle kinderen een dopper aangeboden door de gemeente om zelf water of sap mee te nemen. Een groene school daar hoort afval minderen bij! Een super leuk initiatief. Jasmijn krijgt vanaf morgen dus een dopper mee en ik hoop dat iedereen eraan meedoet! Met het liefst water erin natuurlijk ;-).
In het trommeltje vandaag aardbeien en een halve plak zelfgebakken ontbijtkoek (geraffineerd suikervrij). 

Op de site van Broodtrommelliefde staat omschreven wat de kaartjes precies zijn: 

Broodtrommelliefde, dit zijn kaartjes met aan de ene kant liefdevolle berichtjes en aan de andere kant illustraties over gezonde voeding. Speciaal voor ouders om (stiekem) bij hun kind in de broodtrommel te doen.

Eigenlijk is het heel simpel, stop elke dag een leuk kaartje met daarop een inspirerende, bemoedigende of grapje in de broodtrommel van je kind (of man) Zo ontstond het idee voor BroodTrommelLiefde ook. De dochter van Anouk werd gepest omdat zij door haar eczeem en astma anders moest eet.  Anouk deed elke dag een briefjes in haar trommel om haar dochter een hart onder de riem te steken. Dat werkte, ze werd minder onzeker en had weer plezier in het overblijven. Zo is broodtrommelliefde geboren!

Broodtrommelliefde kaartjes zijn stuk voor stuk speels en vrolijk vormgegeven en door de ronde hoeken veilig voor kleine kindervingers. Elk berichtje, in A7-formaat, is herbruikbaar en gelamineerd en kan dus tegen een klodder jam en pindakaas. De set bestaat uit twintig kaarten met positieve berichtjes en weetjes over voeding. Zes kaarten zijn leeg, zodat ouders een eigen, persoonlijke boodschap kunnen schrijven.

Elke dag worden lunchtrommels liefdevol gevuld met boterhammen. De kaartjes van Broodtrommelliefde bieden nog wat extra liefs op momenten dat ouders niet bij hun kinderen kunnen zijn. Fijn tijdens verjaardagen of als kinderen een belangrijke toets hebben. Maar ook: om kids een hart onder de riem te steken op moeilijke momenten, zoals een scheiding, bij ziekte of als ze gepest worden. Verder zijn de kaartjes een uitstekend en stimulerend hulpmiddel voor kindercoachpraktijken, leerkrachten op basisscholen en gewichtsconsulenten.

Naast dit kinderset zijn er ook andere leuk sets verkrijgbaar via de webshop van Broodtrommelliefde. De partner set is ook erg leuk. Heel soms schrijf ik een lief briefje, maar met zo'n setje denk je er vaker aan! 
De partnerserie met liefdevolle teksten aan de ene kant en aan de andere kant grappige illustraties met een knipoog naar een wat gezondere lifestyle. De set bestaat uit cynische teksten, liefdevolle teksten, succes wensende teksten en ook een afspraakkaartje. Juist deze set is uitermate geschikt om je partner even weer wat extra liefde (door de maag) te geven.

Er is ook een leuk pictogrammenset set verkrijgbaar speciaal voor groep 1/2. Voor deze groep kinderen is het belangrijk om af en toe een stimulans te krijgen. Ze beginnen aan een nieuwe spannende fase in hun leventje. Nieuw op school, allerlei prikkels, die ze nog niet allemaal kunnen plaatsen, nieuwe mensen, nieuwe kindjes. Wellicht afscheid genomen van vriendjes en vriendinnetjes op het kinderdagverblijf. Tevens maken ze lange dagen en op een andere manier dan dat ze gewend waren. Hoe fijn en verwarmend is het dan om ze even te laten weten middels een kaartje in de lunchtrommel, dat mama en /of papa aan hun denkt.

Hoe kun je meedoen?

Laat een reactie achter onder deze blog of
reageer onder het bericht wat ik op Facebook deel. (op de pagina van potjesenpannen).

Waarom wil je deze set winnen en voor wie??

Volgen van Anita's potjesenpannen, liken en delen van dit bericht op Facebook wordt erg gewaardeerd! 
(bij meer volgers en lezers hoop ik vaker winactie's te kunnen doen).
Je kunt meedoen tot vrijdagavond 12 mei 20.00.

Daarna trek ik een winnaar en wordt deze bekend gemaakt! 
Heb je gewonnen? Dan reageren binnen 3 dagen anders trek ik een andere winnaar.

14 opmerkingen:

 1. Rianne je zus8 mei 2017 om 10:53

  Hoi Anita, Het zou erg leuk zijn als ik dit setje zou winnen. Ik denk dat dochterlief dit erg leuk vindt. Ze houdt wel van verrassingen in haar broodtrommeltje. Zoonlief vindt het vast ook geweldig als hij 4 wordt. Groetjes je zus Rianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anita,

  Wat leuk zeg dat je een setje weg geeft. Het ziet er inderdaad echt heel leuk uit. Af en toe schijf ik zelf weleens een briefje naar mijn man.. zoals ook vanmorgen nog.. de kinderen niet omdat ze niet kunnen lezen nog. Maar met deze leuke kaartjes gaan we dat vast en zeker doen!!! Heel leuk.
  Groetjes Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk setje :-) Lijkt me erg leuk om die tzt in Jesse zn trommeltje te stoppen. Doe nu ook weleens een briefje bij Jacob in zn trommel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk setje! Denk dat de kinderen het ook erg leuk zullen vinden als ik dit in hun broodtrommeltje doe voor bij het overblijven! Ben ik toch een beetje bij ze 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo Anita,
  als stille volger reageer ik niet zo vaak, maar deze broodtrommelkaartjes zijn super leuk voor in de trommels van onze (pleeg-)kinderen. Ik loot graag mee.
  hartelijke groeten van Gerda.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk! Onze kinderen lunchen altijd op school, de schooltijden zijn van negen uur tot half vier. Zou ze er graag mee verrassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou dit graag willen winnen om in de lunch boxen te stoppen van mijn 2 zoontjes. Ze blijven regelmatig over en het zou superleuk zijn om ze hiermee te verassen ❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helma-je zusje11 mei 2017 om 19:13

  Ook ik doe natuurlijk graag mee! Dan kan ik Jochem verrassen met een broodtrommelkaartje. Hij vraagt elke morgen: "wat zit er op mijn brood mama?" Dan kan ik er, als ik win, een extra verrassing in doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat leuk mijn jongste krijgt tegenwoordig de Yumbox mee naar school daar zouden deze goed in passen. Leuke van de yumbox is dat je ze een goede gevarieerde lunch (zelfs zonder brood) goed in mee kunt nemen. nu moet alleen school nog aan het idee wennen dan een lunch niet perse brood hoeft te bevatten........

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi, wat een leuk idee. Zo kun je, je kids nog eens verrassen. Ik denk dat ze dit zeker zullen leuk zullen vinden.
  Daarom doe ik graag mee. (Wat een super idee van die dopper, zouden ze overal moeten doen ;-))

  Groetjes, Jannie Verschoor

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Evelien Ebbers12 mei 2017 om 10:56

  Wat een onwijs leuke kaartjes. Dit zou voor mijn zoon fantastisch zijn. Ik probeer zo nu en dan een klein briefje (in hart vorm) in zijn trommel te doen. Maar deze kaarten zijn wel een uitkomst. Ook omdat hij een taal/spraak achterstand heeft.

  Groetjes,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk! Ik doe mee! Net wezen overblijven en nr 2 kwam naar de klas van nr 1. Hij zit net op school en merkte wel hoe spannend het allemaal voor hem was. Het kost ook nog er veel energie. En ook de oudste kan nog wel wat positieve stimulans gebruiken!

  Groet, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Anita,

  Wat een onwijs leuk idee!! Ik doe mee!!
  Nu maar duimen dat ik ze win, dan kan ik het overblijven van Jelle nog leuker maken dan het nu al is... ☺️
  Misschien kunnen we ze ook wel gebruiken voor 'manlief' op zijn schooldagen ���� (zeker weten dat hij het stiekem best leuk vindt..)

  Groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O wat een leuk idee!!! Die zou ik ook graag winnen voor mijn kids :) Gr Willeke

  BeantwoordenVerwijderen