7 april 2017

Van Beekum specerijen, recept zelfgemaakte zuivelvrije yoghurt (paleo)

Vorige week vrijdag kreeg ik een erg leuk pakket binnen! 
Van Van Beekum specerijen.

In het pakket zaten een aantal leuke artikelen die je terug kunt 
vinden in de webshop van Van Beekum:
https://www.vanbeekumspecerijen.nl/

De site is handig onderverdeeld in categorieën.
Zo kun je losse kruiden en specerijen bestellen maar ook kruidenmixen, gedroogde groenten, hulpstoffen, marinade's, sauzen, kruidenparketten en non-food artikelen zoals natuurdarmen als je zelf worsten wilt maken of rolladenetten.

Wil je weten wat er in een kruidenmengsel o.i.d. zit
dan kun je dat makkelijk via extra informatie terugvinden.


Van Beekum Specerijen is een groothandel in kruiden, specerijen, kruidenmixen, sauzen en toebehoren. Sinds 2012 zijn al onze kruiden en specerijen ook online te verkrijgen. Of het nou gaat om kruidenmixen, losse kruiden en specerijen, marinades of sauzen. Bij Van Beekum Specerijen ben je aan het juiste adres. Bij Van Beekum Specerijen staan kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel. Online kruiden kopen bij Van Beekum Specerijen kent vele voordelen. De voordelen van online kruiden kopen bij Van Beekum Specerijen op een rij:
  • Grootste assortiment kruidenmixen.
  • Kruiden en specerijen van de beste kwaliteit.
  • Vandaag besteld, morgen in huis.
  • Bij bestellingen boven de €25,00 betaal je geen verzendkosten
  • Direct persoonlijk contact en altijd te bereiken, zelfs in het weekend!
  • Veilig en betrouwbaar betalen met iDeal.
  • Echte klantwaarderingen via webwinkelkeur.
  • Goedkoopste kruiden en specerijen van Nederland.
  • Kruiden kopen bij de specialist
  • Alle kruidenmixen gemengd in eigen mengerij!
In het pakket zat gelatinepoeder, erg fijn dat deze van rund is en niet van varken!

De gelatinepoeder gebruik ik o.a. voor plantaardige yoghurt. Zuivelvrij, past binnen de paleo lifestyle, met fijn wat goede bacteriën erin voor de darmen. Ik heb een yoghurt maker gekocht waarmee je erg makkelijk zelf (plantaardige) yoghurt kunt maken. In de winkel is het namelijk behoorlijk prijzig als je een bakje koopt.
In veel recepten word kokosmelk gebruikt, voor kokosyoghurt, maar daar hou ik niet van. Je kunt ook amandelmelk of een andere plantaardige melk gebruiken.



Wat heb je nodig:

800 ml amandelmelk / kokosmelk of andere plantaardige melk.
volle eetlepel gelatinepoeder
1 of 2 probiotica capsules (Probactiol Plus is een hoog gedoseerde daar gebruik ik er 1 van).
yoghurtmaker, grote pot of thermosfles

Hoe maak je het?

Breng de amandelmelk aan de kook, los de gelatinepoeder hierin op. Laat afkoelen tot 40 graden (gebruik een keukenthermometer om te controleren). Maak de probiotica capsule open en roer dit door de melk.
Giet in de schone potjes en zet ze zonder deksels in de yoghurt maker. De deksel van de yoghurtmaker zet je er wel overheen. Zet aan en ik laat ze er ongeveer 12 uur inzitten.

Daarna zet je de potjes met deksel erop in de koelkast en laat je ze helemaal afkoelen.

* Het is belangrijk om de melk af te laten koelen tot ongeveer 40 graden. Laat je de melk te warm dan gaan de bacteriën dood. De yoghurt is niet zo zuur als je gewend bent misschien van gewone yoghurt uit de winkel. Er zit een iets lichte zure smaak aan maar niet veel.

Ik eet het binnen een week op. Een dag of vijf/zes is het zeker houdbaar



Zo eet ik het als ontbijt met bijvoorbeeld banaan, mango of ander fruit, kaneel, nootjes of zonnebloempitten.


De gelatinepoeder kun je ook goed gebruiken voor taarten natuurlijk!

Deze bijvoorbeeld:

Omdat ik zelf om het moment Paleo eet gebruik ik geen zuivel. Eerder maakte zelf rauwmelkse yoghurt. Hoe je dat maakt kun je hier vinden:

http://potjesenpannen.blogspot.nl/2015/02/yoghurt-maken-in-de-fleecedeken-deel-3.html

Heb je geen yoghurt maker en wil je het toch graag eens proberen? Dan kun je de melk ook in een grote pot of thermosfles doen. Omwikkelen met theedoeken of een fleecedeken en ook 12 uur laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.