6 april 2016

High tea, hartig koud. Deel 1 (gastblog)

Een gastblog, geschreven door mijn jongste zus. 
Bedankt mama en Karin voor het voorzorgen van deze leuke dag! 

Afgelopen januari hebben we ‘Zussendag’ gehad. Voor de zussen was het een verrassing wat we gingen doen. Samen met m’n moeder heb ik alles voorbereid.

Als eerste hebben we een High Tea gedaan. Omdat er een aantal zussen zijn die koemelk vrij eten hebben we zowel koemelkvrije als gewone recepten gebruikt. Recepten met heel veel suiker, en recepten met minder suiker/ suikervervangers.

In de middag hebben we een stokpaardje gemaakt. Deze heb ik van de site
https://thereisbeautyallaround.wordpress.com/2014/01/29/felt-hobby-horse/ .
Omdat deze in het Engels is heeft mijn vader deze helemaal vertaald en is dus hierbij voor jullie ook de Nederlandse
versie (volgt waarschijnlijk in een latere blog).

Vr. Groet,
Karin van Walsem







De high tea is opgedeeld in drie blogs

Deel 1: Drinken en hartig koud
Deel 2: Hartig Warm
Deel 3: Zoet





High Tea

Drinken: Theezakjes en losse thee, koffie, smoothy’s (verse van de AH).

Hartig koud: 

Gevulde eieren: Kook de eieren hard. Snij de eieren door midden en doe het eigeel in een schaal. Prak het eigeel met 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd, zout, peper, paprika poeder, kerrie poeder. De kruiden naar wens er bij doen.  Wanneer alles geprakt is stop je het in een garneerspuit en vul je de eieren. Garneer met wat snippertjes bieslook.

(mayonaise van Tons is e-nummervrij en suikervrij, ze hebben ook een e-nummer vrije en suikervrije variant)

Parmaham stengels: Snij bladerdeeg in stroken. Snij parmaham in stroken. Draai deze rond tot je een mooie spiraal hebt. Bestrijk ze met ei en bestrooi eventueel met geraspte kaas. Doe het geheel 10-15 minuten in de over op 200 graden (elektrisch). Laat ze afkoelen.

Bladerdeeg AH original is koemelkvrij
Speltbladerdeeg kun je kopen bij de Ekoplaza




Sandwich: Rooster sneetjes spelt brood (van de AH deze zijn koemelk vrij).
Beleg met ham/(geiten)kaas/sla of kip/sla/piri-piri saus.  Garneer eventueel met een half snoeptomaatje of plakje komkommer.




Wraps: Verwarm de wraps (tortilla wraps van AH zijn koemelk vrij) iets in de magnetron of oven, dan rolt het makkelijker op.
Bestrijk de wraps met kruidenkaas, degene die koemelk vrij moeten niet bestrijken of met geitenroomkaas. Beleg daarna de wraps met plakjes zalm, ham of (zelfgebraden) kipfilet. Leg hier bovenop sla. Rol de wraps op en snij ze in stukjes.

Recept om zelf wraps te maken: speltwraps


Volgende keer deel 2: hartig warm!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen