21 april 2016

Gastblog deel 3 High tea, Zoet

Het laatste deel van de high tea! 

Voor Zoet hadden we wat dingetjes uit de winkel voor de echte zoetekauwen ;-),
de linkse foto hieronder.
 Verder een groot gedeelte zelfgemaakt, 
koemelkvrij en zoveel mogelijk geraffineerd suikervrij.
Veel recepten komen van deze blog. Als je op de link klikt kom je bij het recept.



Mini tompoezen:

Bladerdeeg eigen merk Albert Heijn is koemelkvrij, speltbladerdeeg bij bijv Ekoplaza.
Bereiden:
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd  uit elk velletje 6 rechthoekige stukken. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten krokant.

Nodig voor banketbakkersroom:

- 3 eidooiers
- 200 ml amandelmelk
- 25 gr speltbloem
- 1 theelepel vanille extract of vanille stokje
- 50 gr honing (iets meer honing voor zoetekauwen).

Bereiden:
Klop de eidooiers met de bloem en een scheutje melk tot een gladde massa. Kook in de tussentijd de melk op met de honing en het vanille extract. Je kan ook een vanille stokje toevoegen. Snij hem eerst even op zodat het merg in de melk verdwijnt. Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Het mengsel gaat binden, laat het 1 à 2 minuten doorkoken. Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal/ bord en dek af met plasticfolie (de folie moet direct op de room liggen, zodat er zich geen vel kan vormen). Laat de room eerst wat afkoelen en zet de schaal dan tot gebruik in de koelkast.

Glazuurlaag (deze is niet suikervrij ;-) ):

- poedersuiker
- bietensap of kleurstof

Meng in een kommetje poedersuiker met een paar druppels bietensap, genoeg totdat je een mooie roze kleur hebt. Voeg eventueel een eetlepel water toe als het glazuur te dik is.
  • Haal de krokante plakjes bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen. Besmeer de helft met het gekleurde glazuur. Schep op de andere helft de afgekoelde room en dek af met een geglazuurd plakje bladerdeeg. Serveer ze direct of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.



Poffertjes-spies
Zelfgebakken (spelt)poffertjes aan een spies rijgen met wat fruit ertussen. Bijvoorbeeld banaan of aardbeien. 

Voor 50 stuks poffertjes:
100 gram speltmeel/bloem, 160 ml plantaardige melk, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 banaan, 1 ei, snuf zout.

Prak of blender de banaan fijn. Doe alle overige ingrediënten erbij en mix goed door. Bak er poffertjes van in een poffertjes pan.


(gevuld met banketbakkersroom)


Brownie met zwarte bonen
Chocoladebrownie, met zwarte bonen (Anita)






Bosbessenmuffins
Uit het kookboek ‘Smakelijck zoet!’



















Daarnaast hadden we: bowl van vers fruit, aardbeien vlaaivulling,
slagroom, scones met lemon curd (uit kookboek Smakelijck Zoet).







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen