28 april 2016

Aardbeien yoghurttaart (kan koemelkvrij)

Dit recept kan goed koemelkvrij als je wilt, zelf eet ik koemelkvrij 
en gebruikte geitenyoghurt van den Eelde.

De bodem is glutenvrij, het komt niet zo heel precies wat je daarvoor
gebruikt. Een gedeelte speltbiscuitjes (niet glutenvrij mee dan)
 is ook lekker
of andere soorten noten kan ook.

Je kunt natuurlijk ook gewone yoghurt of griekse yoghurt gebruiken.




Ik gebruik kleine bakvormen, dit keer springvorm 20 cm (6 tot 8 stukjes).
Verder een steelpan en keukenmachine.

Ingrediënten:
Voor de bodem:
  • 12 zachte dadels (gedroogde dadels even weken in heet water)
  • 5 eetlepels havervlokken of havermout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel (biesbosch) honing
  • 5 eetlepels cashewnoten gemalen

Voor het yoghurtmengsel
  • 18 gram gelatine poeder (rund bijvoorbeeld van Natuurlijk Natuurlijk
  • 200 g schoongemaakte aardbeien, fijngeprakt/ gepureerd + 1 wat extra voor de garnering
  • ¾ dl perensap of sinaasappelsap
  • 500 gram griekse yoghurt / volle yoghurt of geitenyoghurt (den Eelde bijvoorbeeld)
  • 1 eetlepel (biesbosch) honing

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal het fijn. Heb je geen keukenmachine, snijd de dadels heel fijn en mengen alles goed door elkaar met een vork of lepel.
  • Druk het mengsel uit op de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan tot het een gladde, stevige bodem is.
  • Zet deze bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 
  • Doe de gepureerde aardbeien en de perensap in een (steel)pan en verwarm dit op laag vuur. 
  • Voeg de gelatinepoeder toe, roer goed door.
  • Voeg de yoghurt door en roer het mengsel goed door, voeg een eetlepel honing toe en roer nogmaals heel goed door. (proef eventueel of je het zoet genoeg vind, voeg anders nog honing toe).
  • Giet/schep de vulling op de deegbodem, strijk het glad en laat hem goed afkoelen. 
  • Zet de vorm minstens 2 uur in de koelkast.
  • Garneer eventueel met wat aardbeien.

Geniet ervan! 
Stukje over?  Dit taartje kan zelfs als ontbijt :-)

3 opmerkingen:

  1. Hmm, ziet er lekker uit! (Hopelijk toch geen spelt biscuitjes voor glutenvrij he ;o))? Ik ga dit recept zeker snel proberen, bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee klopt, ik heb het er even bijgezet. Dank je, anders beetje verwarrend inderdaad.

      We eten niet altijd glutenvrij. Wel tarwevrij ;-).

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.