7 juli 2015

Andijvie stamppot met zoete aardappel

In m'n moestuintje heb ik wat andijvie staan. Twee kropjes daarvan heb ik gisteren geoogst en gebruikt voor andijvie stamppot. Ik wilde hem zonder aardappels dus koos voor de zoete aardappel, dat is een groente. Het viel erg goed in de smaak dus bij deze het recept. Het is snel klaar, zeker met warm weer is dat handig.




Recept voor ongeveer 2 personen + kind.

Wat heb je nodig:

1 grote krop andijvie of 2 kleinere
2 zoete aardappels
1 appel
300 gram rundergehakt
1 eetlepel kerriepoeder
halve theelepel keltisch zout

Bereiding:

Was de andijvie en snijd fijn (ik gebruik de keukenmachine). Snijd de appel in kleine blokjes.
Schil de zoete aardappelen, snijdt in stukken en kook gaar met een snufje zout.
Bak het gehakt rul met een scheutje olijfolie, voeg de kerriepoeder, appel en keltisch zout toe en roer alles goed door.
Voeg de helft tot driekwart van de andijvie toe en laat het slinken (ondertussen roeren).
Als de zoete aardappel gaar is pureer je deze, voeg eventueel een klontje roomboter toe.
Roer de zoete aardappel door het mengsel en op het laatst de rauwe andijvie.

Eet smakelijk!

Wil je een keer een vleesloze dag voeg dan cashewnoten toe i.p.v. gehakt.



3 opmerkingen:

  1. Andijvie is geen groente waar ik op dit moment van het jaar meteen aan denk, maar wanneer ik dit recept lees, dan denk ik: Yummie!
    (Ja, ik heb een beetje vreemde eigenschap. Als ik een recept alleen nog maar lees, dan kan ik al zo goed als proeven hoe het smaakt!)
    Maar wat ik me net bedenk, vanwege die zoete aardappel en die appel, ... Ik denk dat een lekkere variatie zou kunnen zijn om de kerrie te vervangen door een theelepel kaneel... Wat denk jij?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf zou ik dat niet doen, maar je kunt het proberen natuurlijk ;-).
      Heb een keer kaneel over de sperziebonen gestrooid i.p.v. nootmuskaat. Brrr dat was echt vies. Gooi niet snel iets weg maar dat belande toch in de kliko.

      Ik zou dus niet zo snel kaneel combineren met groente omdat ik daar aan terug denk. Zelf zou ik eerder kiezen voor mexicaanse kruiden en een paprika.

      Verwijderen
  2. we hebben dit een tijdje geleden voor het eerst geprobeerd en nu ben ik verslaafd aan zoete aardappel! het is zooooveel lekkerder op deze manier!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.