23 april 2015

Foodblogswap #Jachtschotel met appel

Foodblogswap, wat is dat nu weer denk je? 
Als foodblogger kies je één recept van
 een andere Nederlandse Foodblogger en daar blog je over! 

Leuk om andere blogs en bloggers te leren kennen
en om recepten uit te proberen natuurlijk!
Het duurde even voordat ik het Foodblog-logo geplaatst 
kreeg in de foto... maar uiteindelijk gelukt.

Aanmelden kan via de besloten groep Foodbloggers van Facebook. 
Elke maand kun je je inschrijven als je wilt en word er een 
verdeling gemaakt. Het recept mag je aanpassen 
naar eigen wensen/ideeën.

Ik mocht deze maand een recept uitzoeken van 
Er staan veel leuke recepten en ideeën op deze site! 
Hele mooie foto's en alles onderverdeeld 
in handige rubrieken.
 Ik heb een aantal recepten opgeslagen 
die ik nog eens wil maken.


Het werd de jachtschotel: 

Hierbij mijn recept:

Ingredienten:

300 gram sucadelappen of ander stoofvlees
1 eetlepels speltmeel
1 eetlepel kokosolie en/of  roomboter
1 grote ui
scheutje natuurazijn
3 kruidnagels
2 laurierbladeren
water
100 gram roomboter, ongezouten
snufje nootmuskaat
2 appels

paneermeel


Materialen:

Ovenschaal
Braadpan
Thee-ei of leeg theezakje
pureestamper of knijper


Bereiding:
Snijdt het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1.5 x 1.5 cm. Snipper de ui. In een thee-ei of theezakje stop je de kruidnagels. Zo haal je ze er op het eind gemakkelijk uit. 




In een pan verwarm je de roomboter. Bestrooi het vlees met de speltmeel en breng op smaak met zout en peper. Bak het vlees aan, zodat het een mooie bruine kleur heeft. Doe de uien erbij en bak alles nog eens 5 minuten, voeg een scheutje azijn toe (dat maakt het lekker mals). Leg het thee-ei met de kruidnagels erin en schenk wat water bij zodat het vlees net niet onder staat erbij. Schep alles nog eens goed door. Leg de deksel op de pan en laat alles 2 en een half uur sudderen. Schep alles elk half uur door en controleer of er nog voldoende vocht bij zit. Anders schenk je er nog wat water bij.

Na twee en een half uur verkruimel je de ontbijtkoek in grove stukken door de stoofschotel. Zet het vuur zo laag mogelijk en sudder nogmaals 30 minuten. Vergeet niet om goed te roeren, want door de toegevoegde peperkoek kan een en ander wat eerder aankoeken.

Verwarm de oven ondertussen voor op 250 graden Celsius en schil de aardappelen. Kook ze 20 minuten tot ze goed gaar zijn. Stamp de aardappelen met een stamper fijn (of gebruik een knijper). Maak een puree met wat roomboter, nootmuskaat en eventueel wat (karne)melk.


Wanneer het vlees 3 uur heeft gesudderd, verwijder je het zakje met kruiden en schep je het vlees in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erboven op. Schil een appel, snijdt hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijdt elk kwart in 3 plakje en verdeel die over de bovenzijde van de puree. Strooi daar de (spelt)paneermeel over.

Zet de jachtschotel 15 minuten in de oven totdat de appeltjes aan de bovenzijde mooi bruin van kleur zijn.

Wij aten de jachtschotel met doperwten. Doperwten kun je diepvries kopen, eventjes kort koken en klaar. Doperwten uit pot meestal toegevoegde suiker. 



Eet smakelijk! 
Wij vonden het erg lekker, 
weer een keer iets anders met stoofvlees.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.