18 november 2014

Verjaardags cadeau's o.a. nieuwe gietijzeren pan en boerenkool

Vorige week ben ik een jaartje ouder geworden. Van man en dochter een mooie ketting gekregen van Zinzi en 's avonds gezellig uit eten geweest met z'n drieën. Mooie kaarten gekregen en kleurplaten. Op de dag zelf 's morgens wat visite geweest, verwend met een mooie bos bloemen! Later in de week 's avonds verjaardag gehouden.

Verrast met een leuk pakketje van m'n zus met zelfgemaakte bramen-frambozen jam, tomatensoep, pruimensap en nog een jam (jam met marmello zonder suiker). Een lief, leuk boekje en een mal om chocolaatjes mee te maken.


Ook kreeg ik verjaardagsgeld waar ik een mooie gietijzeren pan van heb gekocht, één van Hackmann. Twijfelde erg tussen een le Creusset en Hackman maar vond het prijsverschil te groot. Een tijdje geleden was deze met maar liefst 50% korting bij de AH. Dus toen had ik hem al in het voren gekocht. De revieuws die ik kon vinden waren goed. De pan is vanbinnen niet geëmailleerd. Dat betekend niet afwassen met afwasmiddel en goed vet houden eventueel af en toe even inbranden.
De pan al diverse keren gebruikt en heb er heel veel plezier van. Het is een zware pan die de warmte goed vasthoud, ideaal om te gebruiken in de fleecedeken (hooikist/ hooimadam).
Gebruikt om er soepen in te koken, draadjesvlees, maar ook voor gehaktballen, kip en ook voor een soort éénpansgerechten.


Hachee, erg lekker om er een plakje zelfgebakken ontbijtkoek bij te doen!

Ook een mooie heggenschaar en kniptang gekocht van het geld en een fietsmand.

Mn ouders kwamen nog met een mooie bos bloemen aanzetten J
Vier hele grote stronken onbespoten boerenkool. Vroeger mochten wij altijd met onze verjaardag kiezen wat we wilden eten. Vaak koos ik voor boerenkool, heerlijk!



De boerenkool schoonmaken was nog best even werk. De stengels eraf, de nerven eruit. Ik heb het blad eraf geplukt, dat werkte het makkelijkste. Toen in het badje van Jasmijn in het zout gezet, daarna vergiet voor vergiet gewassen in de afwasbak. Drooggeslingerd in de sla-slinger (eerst op een theedoek, maar dat was geen succes). Was eerst nog van plan om het fijn te snijden, maar heb het in zakken in de vriezer gedaan. Als het blad bevroren is dacht ik kun je het misschien wel makkelijk fijn wrijven tussen je handen, dat klopt! Dus scheelt veel werk. Al met al 2 kilo boerenkool in de vriezer. Manlief houdt er niet van, dus de aankomende winter wel genoeg voor stamppot denk ik.




Boerenkool in smoothies is ook lekker, ik had zelf ook wat boerenkoolplantjes gezaaid. Alleen een beetje te laat, dus het zijn mini boerenkooltjes geworden. Die ga ik gebruiken voor smoothies  J

Voorbeeld smoothie met boerenkool: http://potjesenpannen.blogspot.nl/2014/03/boerenkool-smoothie.html . Je kunt allerlei soorten fruit erbij gebruiken natuurlijk.






4 opmerkingen:

  1. Nog gefeliciteerd met je verjaardag hoor! Je bent aardig verwend zo te lezen. :-)
    Een gietijzeren pan hoop ik ook ooit nog eens te kopen, die lijken me echt ideaal.

    Hahaha, mooie bloemen kreeg je van je ouders, hadden ze leuk bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Anita,

      Wanneer was die actie bij Appie (dan hou ik het volgend jaar in de gaten)en mag ik vragen wat je voor de pan betaald hebt?

      Groet Linda

      Verwijderen
    2. Hallo Linda,

      Het was in oktober. Maar de aanbieding komt nog wel eens eerder terug, gewoon in de gaten houden! Nieuw kost deze 80 euro, had hem voor 40 euro.

      Groetjes Anita

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.